avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis pe 2 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis pe 2 luni

buna ziua ,mi-a fost suspendat permisu de conducere pe doua luni pentru ocolirea limitatoarelor de viteza la trecerile de pietoni si as vrea sa stiu dak tre sa iau neaparat testu de 15 sau sa astept doua luni si dupa care sa ma duc sa il ridic fara sa mai sustin testu?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 21:09, 30 Iunie 2009
din cunostiintele noastre, se poate da testul si inainte de termenul de doua luni, dar cel mai bine ar fi sa dati o intrebare la "organele competente"
Va rog sa va uitati la art.106 din OUG nr. 195/2002 si vedeti daca va aflati in situatia de a sustine testul. Tot acolo spune si cand se sustine testul.
DA; trebuie sa dati testul.

Art. 106 din OUG 195/2002 prevede:

(1) In cazurile prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi art. 107 conducătorul de autovehicul sau tramvai trebuie să se prezinte obligatoriu, conform convocării, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie.
(2) In cazul nepromovării testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie, perioada de suspendare se prelungeşte pană la promovarea testului.

Dvs. va incadrati la art. 101
Art. 106 din OUG 195/2002 a fost modificat si are urmatorul continut
Art. 106.(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avariarea unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104

Daca nu ai avariat un autovehicul sau nu ai produs alte pagube materiale, nu trebuie sa dai testul decat daca ai cerut reducerea perioadei.
Altfel, te duci in prima zi dupa expirarea perioadei de suspendare si iti iei permisul
Va spune un om patit.Si eu m-am apucat sa invat pentru test. M-am apucat sa fac si teste .Am citit apoi cu mai multa atentie 106 al. lit a. si mi-am dat seama cam-am agitat de pomana. Asa a si fost.Lla expirarea termenului mi-am ridicat permisul fara nicio problema.Eu trecusem pe rosu
In speta de fata nu am inteles sa fi fost accident sau alte avarii
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
teleman a scris:

buna ziua ,mi-a fost suspendat permisu de conducere pe doua luni pentru ocolirea limitatoarelor de viteza la trecerile de pietoni si as vrea sa stiu dak tre sa iau neaparat testu de 15 sau sa astept doua luni si dupa care sa ma duc sa il ridic fara sa mai sustin testu?


Situaţia e astfel... Dacă doriţi să luaţi permisul mai repede trebuie să daţi testul, să-l promovaţi şi să faceţi o cerere de reducere a perioadei de suspendare, care va fi aprobată doar dacă "vrea muşchii" miliţistului şăf.
Dacă nu veţi merge să daţi testul, veţi sta pieton 90 de zile, deoarece perioada de suspendare se măreşte în acest caz cu 30 de zile. După 90 de zile mergeţi liniştit şi vă ridicaţi permisul fără niciun test.
Ce v-am spus e lucru văzut şi păţit de cineva apropiat, verificat în practică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto gabi22alex gabi22alex in cazul suspendarii permisului auto pe o perioada de 90 de zile din cauza consumului de alcool,este obligatorie sustinerea testului de 15 intrebari pt a primi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)