avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in urma unui filmulet neclar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in urma unui filmulet neclar

Buna ziua, am nevoie de ajutor. In data de 20.02.2023, in jurul orei 12:00, s-au prezentat 3 masini de politie la mine la poarta, intrebandu-ma ce facusem in aceeasi zi, 20.02, dar intre orele 00:00-05;00. Mi s a spus ca au imagini cu mine de la un pieton ce se afla in imprejurimi, in timp ce faceam derapaje controlate. Asta s-a intamplat in jurul orei 03:30, pietonul filmand si trimitand aceasta filmare la un ziar local. Dupa ce s-a postat stirea cu acel filmulet, in care precizez ca nu se vedea numarul de inmatriculare si nici masina foarte clar, s au sesizat cei de la brigada rutiera dn1. Acestia m au intrebat daca vreau sa dau o declaratie, amenintandu-ma ca daca nu spun cine a fost cu masina in acel interval orar(00:00-05:00), imi vor da citatie si ulterior amenda. Am fost la sectie unde unul dintre politisti insista sa scriu ca am facut derapaje controlate, nu mi au aratat nicio proba, nimic. Am scris clar ca ce s-a intamplat a fost un derapaj necontrolat datorita unei pete de ulei sau de antigel pe carosabil. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe 30 zile si am primit o amenda. In procesul verbal scrie ca la ora 03:30 am efectuat un derapaj controlat in intersectia respectiva(sens giratoriu). Procesul verbat a fost completat la ora 13:00. Intrebarea mea este: in caz ca fac contestatie, care sunt sansele de castig? Nu am fost surprins in fapt de nicio masina de politie sau camera omologata. Ei au venit in urma unei sesizari si m au sanctionat in baza unei filmari neclare si cred eu, a unor camere de supraveghere din incinta unei benzinarii.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
Muscalu J, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 17:12, 21 Februarie 2023
Nu e cum spuneti dvs., prin declaratia data recunoasteti practic faptul ca dvs. conduceati autoturismul in acel moment (nu conteaza ca dvs. sustineti ca derapajul a fost necontrolat). Avind ca proba filmul, oricine (inclusiv o instanta) poate decide cit de controlat sau necontrolat ati derapat.
Puteti depune plingere contraventionala impotriva acestui PV de contraventie, in 15 zile de la data aplicarii sanctiunii.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
latka, moderator
Este primul pas către drumuri fără derapaje necontrolate. Există și martorul care a înregistrat evenimentul, astfel că nu are rost să pierdeți vremea și banii pentru a contesta incontestabilul. Puteți susține un examen și veți recupera permisul mai repede cu o treime (10 zile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constestatie retinere permin auto CristianMoroianu CristianMoroianu Buna seara, Astazi 6.12.2015, in jurul orei 16:00, mi s-a retinut permisul auto pe motiv ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu. Cand m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis Alla_ion Alla_ion Buna seara! Sfatuiti-ma, va rog, in legatura cu urmatoarea situatie. Mi s-a suspendat permisul de conducere timp de 30 zile + amenda de 580 lei pe motivul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni AlexAFP AlexAFP Buna seara. Azi mi s-a intamplat ceva extrem de frustrant: Pe DN1, intr-o localitate, fiind pe banda 2, mergand regulamentar si avand o masina in dreapta ... (vezi toată discuția)