avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie suspendare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie suspendare permis

Buna seara!
Sfatuiti-ma, va rog, in legatura cu urmatoarea situatie. Mi s-a suspendat permisul de conducere timp de 30 zile + amenda de 580 lei pe motivul neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni.
Situatia a fost urmatoarea: intr-un sens giratoriu destul de aglomerat, la ora de varf, circulam cu viteza redusa. Vad politia care este peste tot in jurul giratoriului, imi setez atentia pe maxim, depasesc cu masina trecerea de pietoni,libera la acel moment, dau semnal ca intru in giratoriu si raman cu spatele masinii blocat pe trecere. Prin spatele masinii, cativa pietoni traverseaza nestingherit. Traficul isi reia fluxul, ies din giratoriu si sunt trasa pe dreapta de un agent de politie care primeste prin statie informatiile de la colegul sau ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni.Intreb despre ce acordare de prioritate poate fi vorba din moment ce nu existau pietoni angajati in traversare in momentul cand eu am trecut efectiv cu masina pe trecere.Mi s-a zis ca pot contesta procesul verbal. Derulez momentul deplasarii in giratoriu si ii spun agentului de pietonii care au traversat prin spatele masinii, lucru care este consemnat la mentiuni in PV. Il intreb cum ar fi trebuit sa procedez ca sa le acord prioritate unor oameni pe care ii vedeam in oglinda retrovizoare si mi se sugereaza iar contestatia. Eram singura in masina la momentul respectiv. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Alla_ion , utilizator 18:30, 18 Aprilie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Da, am semnat sub mentiunile notate de agentul de politie. Am inteles. Voi merge sa depun contestatie.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru sfat! Am rugat un prieten jurist sa ma ajute in elaborarea contestatiei tocmai in ideea de a avea o formulare bine pusa la punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procesului verbal pentru retinerea permisului de conducere mirelush27 mirelush27 Buna ziua , Are rost sa contest procesul verbal pentru retinerea permisului de conducere avand urmatoarele date?: -motivul invocat este neacordare de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni GeorgeN GeorgeN Buna ziua. Mi s-a retinut astazi carnetul de sofer pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe trecerea de pietoni. Ma poate sfatui cineva daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile pe ... simona89 simona89 Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile pe fondul neacordarii de prioritate la o trecere de pietoni, desi eu cand am trecut nu-mi amintesc sa ... (vezi toată discuția)