Pe DN1, intr-o localitate, fiind pe banda 2, mergand regulamentar si avand o masina in dreapta mea, pe banda 1, mergand si ea regulamentar, am ajuns in dreptul unei treceri de pietoni.
De trecere se apropiau cativa copii, dar erau la cel putin 2 metri pana la bordura.
Masina de pe banda 1 nu a incetinit. Nici eu. Nici masinile din spatele meu.
In schimb, pe cealalta parte a strazii, erau 2 militieni. Am observat ca se uita la mine, dar mi-am continuat drumul linistit.
Dupa 1 km ma trage pe dreapta alt militian. Am asteptat un minut si au venit cu masina primii militieni, cei care m-au privit insistent.
Eram singur in masina si m-au luat tare ca n-am acordat prioritate celor de pe trecere, ca erau copii, ca puteam sa-i omor, etc.
Ei 2 contra mea. Cuvantul lor contra cuvantul meu. Fara filmare, fara alti martori, fara nimic.
M-au executat imediat, 30 de zile fara permis, dovada 15 zile si 195 lei amenda.
Eu nu ma dau sofer corect. Daca era pentru viteza, pentru un rosu, pentru ceva clar, intelegeam. Dar e o situatie absolut frustranta.
M-am saturat de bugetarii astia frustrati care fac orice sa se duca la sefu' cu planul de amenzi facut pe ziua respectiva.
Intrebarea mea este: am vreo sansa sa contesc? Sincer, nu mor acum sa stau 30 de zile pe bara. Dar ma enerveaza situatia ca nu ma simt deloc vinovat.
De nervi, mi-am dat comanda de o camera video care sa filmeze si fata si spatele masinii. Daca se mai intampla vreodata, le dau cu inregistrarea in ochi.
Daca reusiti sa dovediti ca pietonii (copiii) erau la o distanta de cel putin 2 m in momentul in care autoturismul condus de dvs. a patruns pe marcajul pietonal aveti sanse de castig.