avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate pvstefanes

Activitate pvstefanes

Am o casa nou construita si intabulata intravilan pe un teren aferent de cca 4000 mp. pe care mai exista o constructie utilitara (bazin de colectat fructe), veche de cca 50 ani, bine conservata, cu pereti, radier si placa de 30 cm. din beton armat. Intrebarea mea este daca as putea sa extind pe verticala constructia existenta cu o magazie de aceleasi dimensiuni in plan (cca. 5x10 m), fara sa cer o noua autorizatie de construire, sau daca exista o metodologie simplificata de autorizare, fara certificat de urbanism, expertize, etc.
A doua intrebare este ce s-ar intampla daca as ridica aceasta magazie sau daca instalez un container metalic cumparat, FARA autorizatie noua? Mentionez ca bazinul respectiv este declarat la sectia financiara si platesc impozitul respectiv.
Multumesc
caut model chemare in judecata pentru iesire din indiviziune teren agricol
Unde pot gasi un model de cerere de chemare in judecata pentru o iesire din indiviziune teren agricol mostenit?
Multumesc
Caut ajutor pentru o problema legata de iesire din indiviziune teren agricol cu 5 mostenitori, dintre care 2 nu vor sa raspunda in nici un fel solicitarii de a colabora cu ceilalti 3 .
Caut un birou de avocatura s care poate fi consultat online.
Multumesc
Am fost administratorul unei firme care a functionat intre anii 1996-2015, cand s-a desfiintat legal printr-o hotarare judecatoreasca. Acum, primesc de la un fost angajat o cerere de adeverinta de vechime pentru perioada lucrata la aceasta firma intre 2000-2001. Arhiva firmei s-a distrus accidental si din pacate datele pentru anii 2000-2005 nu mai exista.
Va rog sa ma indrumati ce pot face in aceasta situatie pentru a ajuta practic pe acest solicitant. Mentionez ca in cerere nu sunt specificate nici datele exacte ale perioadei lucrate in firma si nici motivele pentru care solicitantul nu se foloseste de cartea de munca din arhiva ITM, foaia de lichidare sau adeverinta de vechime ce i-au fost inmanate de catre firma la intreruperea relatiilor de munca.
Ce obligatii si posibilitati legale mai am eu ca si persoana fizica sa accesez informatiile cerute si care s-au pierdut si sa eliberez o astfel de adeverinta? Ce urmari poate avea asupra mea in cazul de fata, nerespectarea legii care ma obliga sa eliberez aceasta adeverinta?
Multumesc.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 2 cai: amiabil si dacă nu cooperează ,pe calea legii făcând sesizare la Politia locala prin care sa cereți sa prezinte autorizația de construcție, in care se specifica si durata Șantierului. Daca e depașită nu au dreptul legal sa lucreze.
Locuiesc intr-o zona protejata din sectorul 2, ultracentral. Suntem deranjati permanent de firme cu activitati (legale sau ilegale) ce produc poluare masiva a aerului , zgomot, trafic excesiv, ocuparea ilegala a spatiului public. Rog pe cine s-a mai confruntat cu astfel de probleme sa-mi dea un sfat sau o directie de actiune. Politia locala este de evitat caci nu are nici un fel de competente, doar sa dea avertismente.
Multumesc
Răspuns la discuția Amenzi circulatie
Nu ati inteles nimic. Eu sunt deranjat de o lege care face o discriminare flagranta intre cetateni egali in drepturi. Dece pensionarul cu 1000/luna sa plateasca 25% si cei din categoria Melescanu sa dea doar 1% din venitul lunar pentru acelasi punct de amenda?
Asta este privilegiu la puterea "n", inadmisibil pentru o tara membra EU.

- Fără atacuri la persoană, vă rog. Mulțumesc -
Dupa cum stie orice conducator auto amenzile de circulatie se calculeaza in functie de punctele de amenda ale contraventiei si de,atentie, valoarea salariului minim pe economie (0,1 x salariu minim x nr. puncte amenda). Eu sunt pensionar cu o pensie medie de cca 2000 lei dar valoarea punctului de amenda mi se calculeaza la 2900 lei, cat este acum salariul minim pe economie. Acest mod de calcul este dupa parerea mea artificial, nedrept si discriminatoriu fata de cetateni care au venituri diferite deoarece nu tine seama de diferentele uriase care sunt in tara asta intre veniturile unor categorii diferite de cetateni, sau in cadrul acelorasi categorii. De exemplu valoarea punctului actual de amenda este de 290 lei, valoare care pentru un pensionar cu o pensie de 1000 lei/luna reprezinta un sfert din venitul lui lunar pe cand pentru pensionarul care primeste o pensie de 78.000,00 lei ( stie toata Romania cine este si ce a facut la viata lui) punctul de amenda de 290 lei sunt doar bani de seminte. Ce sa mai spunem de salariati care au salarii foarte mari (desigur meritate , nu comentam) si care practic nici nu simt o amenda de cateva sute de lei. Este o inechitate si o discriminare care nu stiu cum de a trecut prin toate filtrele de legiferare. Ca sa nu mai vorbim ca efectul educativ si de corectare a diferitelor abateri in materie de circulatie rutiera este total diferit de la individ la idivid in functie de venitul acestuia. Ceva strigator la cer. Cu cat esti mai bogat cu atat iti poate pasa mai putin de legea circulatiei? Ce fel de dreptate este asta? Solutia este extrem de simpla dar se pare ca deranjeaza tot pe cei cu stare: valoarea punctului de amenda sa se calculeze ca procent din venitul anual realizat de fiecare contravenient in parte,. venit declarat in anul precedent la autoritatea fiscala , pensie sau salariu mediu pe ultimele 12 luni, dupa caz. Doar astfel se poate ajunge ca toti contravenientii sa devina egali intre ei pentru abateri similare! Sigur ca in aceasta idee se poate elabora o lege cu adevarat echitabila pentru toate categoriile de participanti la traficul rutier.
As dori sa aflu pe ce cale pot sesiza acest viciu major al acestei legi si cum pot lupta in cazul meu personal impotriva acestei discriminari flagrante. M-as bucura mult sa mi se alature cat mai multi dintre cei care sunt de aceeasi parere.
Regret dar trebuie sa va atrag atentia ca daca nu stiti cu adevarat despre ce este vorba abtineti-va de la sfaturi parintesti sau dupa ureche. Nu cred ca aveti musafiri, rude sau prieteni care vin ZILNIC, cu zecile sau de mai multe ori pe zi sa va viziteze, nu produc deseuri si nici nu arunca ambalajele materialelor folosite la ghena comuna! Eu am apelat la raspunsul unei persoane avizate si competente care ar putea avea bunavointa de a ne ajuta in rezolvarea practica in mod legal a acestei probleme.