avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatii de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatii de construire

Am o casa nou construita si intabulata intravilan pe un teren aferent de cca 4000 mp. pe care mai exista o constructie utilitara (bazin de colectat fructe), veche de cca 50 ani, bine conservata, cu pereti, radier si placa de 30 cm. din beton armat. Intrebarea mea este daca as putea sa extind pe verticala constructia existenta cu o magazie de aceleasi dimensiuni in plan (cca. 5x10 m), fara sa cer o noua autorizatie de construire, sau daca exista o metodologie simplificata de autorizare, fara certificat de urbanism, expertize, etc.
A doua intrebare este ce s-ar intampla daca as ridica aceasta magazie sau daca instalez un container metalic cumparat, FARA autorizatie noua? Mentionez ca bazinul respectiv este declarat la sectia financiara si platesc impozitul respectiv.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 13:53, 16 Noiembrie 2023
Dupa parerea mea va trebuie autorizatie.Dar,raspunsul corect il aflati la primarie.Oricum,ei va dau autorizatie de construire daca este cazul si tot ei va dau amenda daca construiti ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! supun atenției dumneavoastră următoarea situație. ... Gindul Gindul Buna ziua! Supun atenției dumneavoastră următoarea situație. In anul 1992 parintii noștri (eu și sora mea) au ridicat o construcție în intravilanul ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism si oug 7/2011 andreea_ec andreea_ec Buna ziua! Am un teren de 650 mp intravilan in Iasi pe care vreau sa imi construiesc o casa P+M. Pe acest teren este o casa batraneasca. Mentionez ca zona ... (vezi toată discuția)