avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate preda2

Activitate preda2

Buna ziua,

Eu as dori sa intreb si daca se tine cont de reabilitarea de drept in cazul unei infractiuni de evaziune fiscala condamnata cu amenda. Mai poate persoana respectiva sa fie administrator vreodata?

Va multumesc.

Buna ziua stimati specialisti.

Va rog daca puteti sa imi dati un ajutor in urmatoarea problema:


1. Ce implicatii penale risca un proprietar care ia in spatiu cate 300 de persoane la fiecare din locuintele sale?

Mentionez ca acesta intocmeste cu "clientii" pe care ii racoleaza printr-un anunt pe internet, contracte de inchiriere pentru imobilul proprietatea sa cu care acestia ulterior se adreseaza SPCEP pt schimbare domiciliul si eliberarea C.I.

Primeste bani pentru acest serviciu si contractele sunt inregistrate la autoritatea fiscala.

Din ce am mai citit eu pe acest forum, am identificat cateva infractiuni posibile.
Va rog si sa-mi spuneti daca vreuna din urmatoarele fapte penale se poate considera aici si cum se poate proba. Am adaugat si cateva argumentari.

Falsul in declaratii - proprietarul este complice la falsul pe care il savarseste solicitantul la ghiseu declarand ca si-a schimbat domiciliul la noua adresa, desi nu locuieste acolo.

Uzul de fals - se foloseste un contract de inchiriere care nu arata realitatea. Acest contract este nul din start? Chiar daca s-a platit asa-zisa "chirie" si s-a inregistrat la fisc?

Instigare/complicitate - Proprietarul ii spune clientului care e procedura, ca trebuie sa semneze un contract dupa care merge cu el la SPCEP si declara ca si-a schimbat domiciliul, etc (clientul nu stie procedura, acesta suna si spune ca vrea buletin ca sa poata si el munci, exista in societate, s.a.)

Fals in inscrisuri - Contractul poate fi considerat fals/nul? Ambele parti cunosc ca nu reflecta o realitate, clientul nu va dori sa locuiasca, proprietarul nu ii da cheile, nu se fac vizionari, etc.

Simulare - banii primiti "aparent" ca si chirie conform contractului, au in spate o alta intelegere "reala".

Evaziune fiscala - se plateste impozit pentru chirie, insa banii nu sunt pt chirie, ci pt un serviciu neautorizat, deci venitul declarat la Anaf nu este din chirii ci dintr-un soi de serviciu nereglementat de legislatie. (Aici mai este competenta politiei? Sau Garda Financiara/Serviciul de Investigare a Fraudelor mai degraba?)




2. Ce metode de investigare are politia/procurorul la indemana pentru a proba astfel de practici? Si daca stiti din expereinta dumneavoastra daca politia investeste in astfel de anchete.

Interceptari? Flagrant? Audierea persoanelor care au solicitat C.I.?
--> presupunand ca acestia vor spune adevarul.


3. Se poate pune problema asa intr-o sala de judecata?



Va multumesc anticipat.
Cu stima, Preda V.