avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier judiciar infiintare firma, administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier judiciar infiintare firma, administrator

Buna seara,

Am o neclaritate, citind diverse site-uri, forum-uri, chiar discutand cu diverse persoane inca sunt in neclaritate cu urmatoarele:

Pentru infiintarea unei firme, la care voi fi administrator, e nevoie de cazier judiciar de politie?
In cazul in care am amenzii de circulatie neplatite e vreo problema?

Multumesc, stima.
Cel mai recent răspuns: preda2 , utilizator 17:54, 24 Februarie 2015
Nu va trebuie cazier si datoriile nu au nimic a face cu posibilitatea înființări unei societăți comerciale.
In primul rand va multumesc de raspuns. Puteti sa-mi spuneti ce e cu urmatorul paragraf din (dobandirea calitatii de administrator)

"art. 6. alin. 2 („nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, […] au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, precum şi pentru alte infracţiuni prevăzute de prezenta lege”)"

din moment ce nu trebuie cazier judiciar, cum dovedim cele de mai sus?
Nu este nevoie de cazier fiscal la infiintarea societatii comerciale la Oficiul Registrului Comertului.

Administratorul va depune o declaratie pe proprie raspundere (declaratie de onorabilitate) ca intruneste conditiile pe care le-ati mentionat, si anume ca nu a suferit condamnari pentru infractiunile enumerate.

Bineinteles, persoana poate declara in fals si atunci va raspunde penal cand va fi depistata.

ORC face o verificare automata in "cazierul fiscal" al persoanei pentru a verifica daca exista fapte inscrise, conform legii. In cazul in care gaseste cazierul cu fapte inscrise, va respinge cererea de inmatriculare a societatii.

Amenzile rutiere nu se trec nici in cazierul fiscal si nici in cazierul judiciar, deci nu va impiedica sa detineti calitatea de administrator sau asociat intr-o firma.

Alberto Kurtyan
Dar in cazul in care persoana care urmeaza a fi administrator e in curs de urmarire penala, sau chiar intr-un proces ?

Daca e condamnata ulterior, dupa ce deja dobandeste functia de administrator. Ce se intampla?
Buna ziua,

Eu as dori sa intreb si daca se tine cont de reabilitarea de drept in cazul unei infractiuni de evaziune fiscala condamnata cu amenda. Mai poate persoana respectiva sa fie administrator vreodata?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
preda2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl dupa faliment ciochinanicolae ciochinanicolae In anul 2014 mi sa declarat falimentul unui SRL . Dupa cat timp pot infiinta un nou SRL ? (vezi toată discuția)
Pot sau nu sa imi infiintez firma? stanculescumaria stanculescumaria Acum 2 ani am facut o prostie: am ajutat pe cineva care lucra la aceeasi firma cu mine si careera intr-o situatie critica cu o adeverinta de venit. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma dupa faliment t_gheorghitza t_gheorghitza Buna ziua, Se poate sa infiintez o noua firma pe numele meu,dupa ce am avut o alta si a intrat in faliment?Multumesc. (vezi toată discuția)