avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 300 de persoane la o adresa, bani pt luare in spatiu, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

300 de persoane la o adresa, bani pt luare in spatiu, implicatii penale


Buna ziua stimati specialisti.

Va rog daca puteti sa imi dati un ajutor in urmatoarea problema:


1. Ce implicatii penale risca un proprietar care ia in spatiu cate 300 de persoane la fiecare din locuintele sale?

Mentionez ca acesta intocmeste cu "clientii" pe care ii racoleaza printr-un anunt pe internet, contracte de inchiriere pentru imobilul proprietatea sa cu care acestia ulterior se adreseaza SPCEP pt schimbare domiciliul si eliberarea C.I.

Primeste bani pentru acest serviciu si contractele sunt inregistrate la autoritatea fiscala.

Din ce am mai citit eu pe acest forum, am identificat cateva infractiuni posibile.
Va rog si sa-mi spuneti daca vreuna din urmatoarele fapte penale se poate considera aici si cum se poate proba. Am adaugat si cateva argumentari.

Falsul in declaratii - proprietarul este complice la falsul pe care il savarseste solicitantul la ghiseu declarand ca si-a schimbat domiciliul la noua adresa, desi nu locuieste acolo.

Uzul de fals - se foloseste un contract de inchiriere care nu arata realitatea. Acest contract este nul din start? Chiar daca s-a platit asa-zisa "chirie" si s-a inregistrat la fisc?

Instigare/complicitate - Proprietarul ii spune clientului care e procedura, ca trebuie sa semneze un contract dupa care merge cu el la SPCEP si declara ca si-a schimbat domiciliul, etc (clientul nu stie procedura, acesta suna si spune ca vrea buletin ca sa poata si el munci, exista in societate, s.a.)

Fals in inscrisuri - Contractul poate fi considerat fals/nul? Ambele parti cunosc ca nu reflecta o realitate, clientul nu va dori sa locuiasca, proprietarul nu ii da cheile, nu se fac vizionari, etc.

Simulare - banii primiti "aparent" ca si chirie conform contractului, au in spate o alta intelegere "reala".

Evaziune fiscala - se plateste impozit pentru chirie, insa banii nu sunt pt chirie, ci pt un serviciu neautorizat, deci venitul declarat la Anaf nu este din chirii ci dintr-un soi de serviciu nereglementat de legislatie. (Aici mai este competenta politiei? Sau Garda Financiara/Serviciul de Investigare a Fraudelor mai degraba?)




2. Ce metode de investigare are politia/procurorul la indemana pentru a proba astfel de practici? Si daca stiti din expereinta dumneavoastra daca politia investeste in astfel de anchete.

Interceptari? Flagrant? Audierea persoanelor care au solicitat C.I.?
--> presupunand ca acestia vor spune adevarul.


3. Se poate pune problema asa intr-o sala de judecata?



Va multumesc anticipat.
Cu stima, Preda V.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:02, 24 Februarie 2015
1-In conditiile in care locatorul=proprietarul se achita de obligatia de a inregistra la finante contractul de locatiune,acesta nu se face vinovat de evaziune fiscala
Aspectul ca locatarul nu intelege sa locuiasca efectiv in imobil ,nu este culpa locatorului
2-Garda Financiara in urma ultimilor modificari legislative ,ca si structura ANAF a fost desfiintata
3-Sunt des mediatizate astfel de situatii,intalnite in cazul parintilor interesati pentru anumite gradinite sau scoli situate in alte sectoare sau localitati fata de domiciliul stabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închirierea apartamentelor fără contract coldzera coldzera În primul rând, îmi cer scuze pentru greșelile gramaticale, nu vorbesc bine limba română, așa că am trecut printr-un traducător online. Îmi explic ... (vezi toată discuția)
Afirmarea in public a existentei unei imagini de natura compromitatoare iulia-alla iulia-alla Buna ziua! In urma cu ceva timp niste persoane rau-voitoare au afirmat in tot cartierul ca ar exista niste imagini compromitatoare la adresa familiei mele si ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu swarowski swarowski Buna ziua, ma poate elucida cineva cum poate fi acuzata o persoana de violare de domiciliu dupa ce a stat in chirie o perioada fara contract de inchiriere? ... (vezi toată discuția)