avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_ceausescu

Activitate gabi_ceausescu

Va mai deranjez cu o intrebare, in cazul in care primesc o decizie de impunere pana in data de 01 iulie 2018 care ar arata ca as avea o astfel de datorie si nu o platesc pana atunci, mai este valabila prescrierea?
Multumesc de raspuns. Deci in cazul meu pentru o datorie din perioada 1.01.2012-30.06.2012 prescriptia se calculeaza incepand cu 01.07.2018? Acest lucru este valabil chiar si in cazul in care eu nu am nici un fel de notificare despre aceasta datorie in toata aceasta perioada?
Buna ziua, am si eu o intrebare pentru o datorie descoperita de ANAF, cum ca nu as fi platit contribuita catre sanatate in prima jumatate a anului 2012 pentru un PFA (asta in ideea in care am chitanta pentru plata acestor contributii in a doua jumatate a anului). Intrebarea ar fi daca aceasta datorie cand se poate prescrie, avand in vedere ca pana acum nu am fost notificat in nici un fel despre asa ceva, iar acum eu nu mai gasesc nici o dovada de plata de atunci ca sa demonstrez ca as fi platit. As vrea sa mai mentionze ca initial am primit o decizie de inpunere pe 2012 pt aceste asigurari de sanatate pentru o diferenta de bani pe care trebuia sa o primesc inapoi, iar cand am mers la ANAF au facut niste calcule rapide si mi-au spus verbal ca din contra as avea eu de plata catre ei o alta suma decat cea din decizie si atunci s-a facut o contestare a acelei decizii de catre inspectorul de la ANAF, iar momentan nu am nici o decizie de impunere din care sa reiasa ca as avea ceva de plata, totul este doar ce mi s-a spus de catre inspector.

Va rog sa imi spuneti cum as putea proceda in aceasta situatie. Multumesc.
Va multumesc mult de informatii, sunt foarte utile. Mi-am facut o idee de cum se procedeaza.
Va multumesc de raspunsuri.
Cel mai important in aceste discutii e ce ar fi cel mai bine de facut in situatia in care vin acasa si gasesc locul ocupat (atunci cand nu pun lantul pt ca se intampla sa mai fiu nevoit sa plec foarte repede si sa nu mai am timp de asta), ce e drept aceste situatii nu sunt fregvente deoarece vecinii stiu statutul acestor locuri de parcare si le respecta insa se mai trezeste un desptept care vine in vizita periodic si parcheaza cum il taie capul pe principiu ca la el acasa se poate parca oriunde.
Uneori problema cu chematul politiei este mai delicata ca pana vine echipajul el poate pleca de pe locul meu si singurul mod in care pot demonstra ar fii niste fotografii. Pe langa asta din cate am inteles politia nu face altceva decat sa identifice masina si eventual sa solutioneze situatia pe cale amiabila, nicidecum sa ii dea amenda (ceea ce mi se pare aiurea).

Referitor la blocarea rotilor pe proprietate privata, aveti idee daca exista firme sau institutii care sa faca acest lucru atunci cand sunt solicitati sau chiar ridicare masinii, iar amenda pentru deblocare sau recuperarea masinii sa fie platita catre primarie/politie nu catre mine?
Va multumesc de raspuns. Ce e drept nu am un regulament pentru un loc de parcare proprietate privata insa voi face si acest lucru. Locul este semnalizat cu parcarea interzisa si este imprejmuit, chiar am si lant pentru al inchide insa nu tot timpul fac acest lucru.

Probabil cel mai sigur voi face un regulament cu care voi merge la politie si voi intreba acolo legalitatea posibilitati de a bloca eventuale autoturisem care parcheaza fara sa tina cont de aceste atentionari.
As dori sa stiu daca este legal sa blochez un autoturism care a parcat pe un loc de parcare (proprietate privata, a fost cumparat si detin contract de vanzare cumparare pe el), avand in vedere ca el este semnalizat cu parcarea interzisa si eventual pot pune chiar si atentionare cu blocarea autoturismului.

Daca nu se poate face acest lucru imi puteti spune cum pot proceda atunci cand acel loc este ocupat fara sa fie lasat un numar de telefon.

Va multumesc.
Buna ziua,

Detin un loc de parcare care este proprietate privata (adica este cumparat prin contract de vanzare cumparare) si as vrea sa stiu daca ar putea fii probleme din cauza legii care spune ca distanta minima pana la fereastra blocului trebuie sa fie de minim 5 m. Mentionez ca acest loc de parcare se afla la o distanta de aproximativ 3-4m fata de balconul de la parterul blocului si de peste 5m fata de fereastra care da in balcon, practic intre locul de parcare si bloc este o alee de acces pe unde circula autovehiculele. Aceasta situatie este intr-un ansamblu rezidential care momentan este prorietate privata a dezvoltatorilor.

Va multumesc.