avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Prescriere datorie contributii CASMB
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Prescriere datorie contributii CASMB

Buna ziua, am si eu o intrebare pentru o datorie descoperita de ANAF, cum ca nu as fi platit contribuita catre sanatate in prima jumatate a anului 2012 pentru un PFA (asta in ideea in care am chitanta pentru plata acestor contributii in a doua jumatate a anului). Intrebarea ar fi daca aceasta datorie cand se poate prescrie, avand in vedere ca pana acum nu am fost notificat in nici un fel despre asa ceva, iar acum eu nu mai gasesc nici o dovada de plata de atunci ca sa demonstrez ca as fi platit. As vrea sa mai mentionze ca initial am primit o decizie de inpunere pe 2012 pt aceste asigurari de sanatate pentru o diferenta de bani pe care trebuia sa o primesc inapoi, iar cand am mers la ANAF au facut niste calcule rapide si mi-au spus verbal ca din contra as avea eu de plata catre ei o alta suma decat cea din decizie si atunci s-a facut o contestare a acelei decizii de catre inspectorul de la ANAF, iar momentan nu am nici o decizie de impunere din care sa reiasa ca as avea ceva de plata, totul este doar ce mi s-a spus de catre inspector.

Va rog sa imi spuneti cum as putea proceda in aceasta situatie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gabi_ceausescu , utilizator 13:31, 28 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de raspuns. Deci in cazul meu pentru o datorie din perioada 1.01.2012-30.06.2012 prescriptia se calculeaza incepand cu 01.07.2018? Acest lucru este valabil chiar si in cazul in care eu nu am nici un fel de notificare despre aceasta datorie in toata aceasta perioada?
~ Conținut șters la cerere ~
Va mai deranjez cu o intrebare, in cazul in care primesc o decizie de impunere pana in data de 01 iulie 2018 care ar arata ca as avea o astfel de datorie si nu o platesc pana atunci, mai este valabila prescrierea?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de plata cas dupa 6 ani josca josca Buna tuturora am si eu o intrebare caci din ce stiu mai mult cu atita inteleg mai putin.In perioada 2001-2004 am avut un PFA la finele anului 2004 am inchis cu ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate dianam1962 dianam1962 In 2013 am vandut 2 imobile,pentru care am platit la notariat impozit. Nu sant salariata,nu am firma,platesc lunar 50 lei pentru sanatate si 250 pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii la pensie si sanatate pfa ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu si eu unde trebuie sa merg pentru a face contract pentru pensii si pentru sanatate, in Bucuresti. Conteaza sectorul? Am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)