avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii la pensie si sanatate PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii la pensie si sanatate PFA

As dori sa stiu si eu unde trebuie sa merg pentru a face contract pentru pensii si pentru sanatate, in Bucuresti. Conteaza sectorul?
Am depus declaratiile la anaf mi-au eliberat deciziile de impunere si mi-au zis ca trebuie sa fac contract cu casa de pensii si cu casa de asigurari dar nu au stiut sa imi zica unde sa ma duc si ce documente am nevoie cand merg la aceste institutii.

Va multumesc.
Pentru CAS se depune la AFP de care apartineti declaratia 600 si se tranmite decizia 610.
In cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului fiscal, declaratia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se va depune in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului.
610 Decizie de impunere privind obligaţii de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale pentru anul ... (OPANAF 891/2012) se întocmeşte de către organul fiscal competent in raport de declaratiile 220 si 600.
Pentru CASS se transmite de ANAF Decizia de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru anul ... (OPANAF 891/2012) - Formular 620. Se întocmeşte de către organul fiscal competent dupa depunerea declaratiei 220.
Nu ati inteles.
Am spus ca am depus deja acele declaratii pentru impunere pentru pensii si sanatate. Ei doar incaseaza banii la administratia financiara.
Mi s-au eliberat deciziile de impunere si cand am fost sa le ridic am intrebat daca nu trebuie si un contract cu casa de pensii si un alt contract cu casa de asigurari de sanatate.
Cu jumatate de gura mi s-a spus ca trebuie, pentru ca ei doar incaseaza banii si nu au baza de date ale celorlalte doua institutii ca sa poata vira banii.
Am intrebat unde trebuie sa merg sa fac aceste contracte si mi s-a spus ca nu stie.

Deci intrebarea mea este, unde trebuie sa merg sa fac contractul cu casa de pensii si contractul cu casa de asigurari de sanatate?
Activitatea am inceput-o in luna octombrie anul acesta, in Bucuresti si nu sunt angajat nicaieri.

Dar observ ca nimeni nu poate da un raspuns in aceasta privinta. Peste tot, pe toate forumurile primesc aceleasi raspunsuri cu declaratiile.
Declaratiile le-am depus in termin de 15 zile, am fost chemat sa ridic deciziile personale de la administratie, pentru ca "Ne este teama sa nu ajunga cu posta daca le trimitem."...raspunsul celor de la administratie cand m-au sunat...
Pentru plata acestor contributii nu se incheie contracte ci se depun declaratiile susmentionate si se transmit deciziile de impunere 610 si 620.
Contract se inchei de persomele fizice care nu sunt autorizate.
Bun.. Si administratia financiara unde trimite banii la casa de pensii si casa de asigurari sociale? In ce cont?
Cei de la administratia financiara sector 6 mi-au spus ca ei doar incaseaza banii... deci .. doar incaseaza, acesti bani daca sunt trimisi la aceste 2 case si daca nu exista contracte se intorc inapoi la anaf... aste este explicatia celor de la administratie.

Alte discuții în legătură

Contract pensii si asigurari sanatate pentru pfa? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, As dori sa stiu daca este nevoie sa imi fac contract pentru pensii si pentru sanatate fiind pfa si unde trebuie sa fac asta, eu avand sediul in ... (vezi toată discuția)
Cass pfa pentru semestrul ii 2012 imamco imamco Buna ziua, Nu am primit nici pina in acest moment Decizia finala pentru CASS corespunzator semestrul II 2012! Doresc sa stiu daca este o situatie generala si ... (vezi toată discuția)
Avocatii depun declaratia 112? carmenbn carmenbn Un avocat care profeseaza in cadrul unui cabinet individual de avocat,lucreaza singur si nu are angajati,trebuie sa depuna declaratia 112?Sumele pe care le ... (vezi toată discuția)