avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii la pensie si sanatate PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii la pensie si sanatate PFA

As dori sa stiu si eu unde trebuie sa merg pentru a face contract pentru pensii si pentru sanatate, in Bucuresti. Conteaza sectorul?
Am depus declaratiile la anaf mi-au eliberat deciziile de impunere si mi-au zis ca trebuie sa fac contract cu casa de pensii si cu casa de asigurari dar nu au stiut sa imi zica unde sa ma duc si ce documente am nevoie cand merg la aceste institutii.

Va multumesc.
Contributiile sociale datorate de persoanele fizice autorizate, intrepinderi individuale, intreprinderi familiale, profesii libere conform Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 296^19, art. 296^21-296^26, incepand cu 1 iulie 2012 sunt administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si nu de caseke de asigurari sociale..
Ok. Inteleg asta. Dar nu inteleg cum administreaza ANAF pensia mea neavand datele mele. Din moment ce eu nu am mai contribuit la pensii si la sanatate de mai mult de jumatate de an. Iar PFA-ul este infintat in octombrie.
Ce fac daca eu tot platesc la anaf si intr-o buna zi ma trezesc ca nu am vechime, ca nu am contributii virate la pensii? Intreb asta pentru ca la anaf mi s-a spus ca ei nu au datele mele, nu au baza de date a celor de la casele respective ci doar incaseaza banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pensii si asigurari sanatate pentru pfa? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, As dori sa stiu daca este nevoie sa imi fac contract pentru pensii si pentru sanatate fiind pfa si unde trebuie sa fac asta, eu avand sediul in ... (vezi toată discuția)
Cass pfa pentru semestrul ii 2012 imamco imamco Buna ziua, Nu am primit nici pina in acest moment Decizia finala pentru CASS corespunzator semestrul II 2012! Doresc sa stiu daca este o situatie generala si ... (vezi toată discuția)
Avocatii depun declaratia 112? carmenbn carmenbn Un avocat care profeseaza in cadrul unui cabinet individual de avocat,lucreaza singur si nu are angajati,trebuie sa depuna declaratia 112?Sumele pe care le ... (vezi toată discuția)