avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS PFA pentru semestrul II 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS PFA pentru semestrul II 2012

Buna ziua,
Nu am primit nici pina in acest moment Decizia finala pentru CASS corespunzator semestrul II 2012!
Doresc sa stiu daca este o situatie generala si ce trebuie sa fac pentru a o achita!
Mentionez ca CASS corespunzatoare semestrul I 2012, a fost achitata la Casa Judeteana de Sanatate!
Intre timp am primit Decizia de plata anticipata pentru CASS 2013 si 2014!
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: imamco , utilizator 20:53, 19 Iunie 2014
Incepand cu data de 01.07.2012 CASS datorat Casei de asigurari de sanatate a fost transferat la Administratia fiscala. Pentru semestrul II 2012 trebuia sa efectuati plati anticipate in baza Deciziei de impunere(formular 620). Daca ati achitat sumele prevazute ca plati anticipate si acestea au fost mai mari decat cele rezultate din regularizare,dupa depunerea Declaratiei 200/2012,acele sume s-au compensat cu platile anticipate aferente perioadei urmatoare - anul 2013,cand trebuia sa platiti mai putin cu suma achitata in plus.Totusi,stabilirea obligatiei anuale de plata trebuia sa se faca prin decizie de impunere anuala,iar sumele achitate in plus se compensau sau se restituiau.(art.296^25 alin.6 Cod fiscal).Luati legatura cu Administratia fiscala,pentru clarificarea situatiei.
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde! Am luat legatura cu Administratia Financiara Constanta si mi s-a spus sa astept pina este emisa Decizia de impunere, probabil, Decizia la care faceti referire, numarul 620! Nimic scris, numai verbal! Deci eu nu am primit aceasta decizie! Platile anticipate corespunzatoare CASS, le-am facut in prima parte a anului 2012, cind inca apartineam ca si baza de date de Casa Judeteana de Sanatate, in baza Declaratiei 220! Orice decizie emisa de ANAF in 2013, nu cuprinde nici o trimitere la obligatia de plata corespunzatoare semestruluiII 2012! In situatia mea sunt si alte PFA-uri cu care am abordat discutia referitoare la aceasta problema!
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
imamco, utilizator
Formularul 620 nu este o declaratie ce trebuie depusa de catre dvs. Aceasta este decizia de impunere care trebuia emisa de catre Administratia fiscala.
Am facut corectura necesara si am detaliat un pic! Din graba am gresit denumirea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatii depun declaratia 112? carmenbn carmenbn Un avocat care profeseaza in cadrul unui cabinet individual de avocat,lucreaza singur si nu are angajati,trebuie sa depuna declaratia 112?Sumele pe care le ... (vezi toată discuția)
Cass-investiþii garbiny garbiny Buna ziua, La :Codul fiscal-CAPITOLUL III(prevederile acestui capitol se aplică din 1 iulie 2012)-Contribuţia de asigurări sociale de sănătate privind ... (vezi toată discuția)
Plata impozit venit pe tr 1 2013 fara decizie impunere pe 2013 ANDRU55 ANDRU55 Buna ziua, Am o nedumerire: pina la aceasta data nu am o Decizie de impunere pentru anul 2013 pentru plata impozitului pe venit PFA; in acest an nu a mai fost ... (vezi toată discuția)