avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare autoturism parcat pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare autoturism parcat pe proprietate privata

As dori sa stiu daca este legal sa blochez un autoturism care a parcat pe un loc de parcare (proprietate privata, a fost cumparat si detin contract de vanzare cumparare pe el), avand in vedere ca el este semnalizat cu parcarea interzisa si eventual pot pune chiar si atentionare cu blocarea autoturismului.

Daca nu se poate face acest lucru imi puteti spune cum pot proceda atunci cand acel loc este ocupat fara sa fie lasat un numar de telefon.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gexxe , utilizator 09:16, 23 Noiembrie 2016
Daca aveti un regulament pentru acea proprietate privata si e afisat, probabil ca da. Totusi, depinde de proprietate, e semnalizat, imprejmuit etc.
Va multumesc de raspuns. Ce e drept nu am un regulament pentru un loc de parcare proprietate privata insa voi face si acest lucru. Locul este semnalizat cu parcarea interzisa si este imprejmuit, chiar am si lant pentru al inchide insa nu tot timpul fac acest lucru.

Probabil cel mai sigur voi face un regulament cu care voi merge la politie si voi intreba acolo legalitatea posibilitati de a bloca eventuale autoturisem care parcheaza fara sa tina cont de aceste atentionari.
Sub acel semn cu parcarea interzisa notati mic dar vizibil ca acel loc e proprietate privata (constitutia garanteaza proprietatea ) .
Nu va atingeti de masina ,puneti lantul ,cu masina inauntru sau fara deoarece urmeaza sa plecati din localitate (sau ceva asemnator) ... pe la 12...2 luati lacatul si anuntati politia primariei sa vina sa faca identificarea autovehiculului sa stiti pe cine chemati in judecata pt tulburare de posesie . Intre timp ar fi de folos poze .
Problema cu blocarea e urmatoarea : din moment ce nici nu atingeti auto ,va imprejmuiti decat proprietatea . Soferul va tulburat posesia .
Nu vad care ar fi rezultatul pozitiv. V-ati bloca singur accesul pe proprietate, pentru ca eu, spre exemplu,am o Dacie din '99 si am fost somat sa o iau de pe domeniul public. O voi aduce la dv pe proprietate si dv puteti sa o blocati cat vreti. Fireste, va dau un exemplu dus la extrem, dar eu consider ca nu blocarea automobilelor este solutia.De altfel cand le deblocati, in ce conditii? Percepeti taxe pe care va trebui sa le declarati la fisc? Eliberati chitanta? Daca avariati automobilul la blocare, ori la deblocare? Daca un automobil arde la dv pe proprietate si pentru ca n-a putut fi mutat de acolo a produs pagube vecinilor? Daca automobilul este furat? Va trebui sa va ganditi la absolut toate aceste posibile consecinte.
Totusi, de ce nu chemati politia? Din punctul meu de vedere, daca locul respectiv imprejmuit este alaturat locuintei, puteti sa faceti plangere penala impotriva faptuitorului, acuzandu-l pe acesta de violare de domicicliu.
Daca tot ati imprejmuit locul, de ce nu puneti si o bariera, ori o poarta ( electrica sau nu ), sau de ce nu puneti lantul mereu, daca vedeti ca nesimtitii va tot incalca proprietatea? Ma gandesc ca poate ar trebui sa scrieti pe undeva ca locul respectiv este o proprietate privata, astfel ca nesimtitii sa stie sigur acest lucru. Altfel este posibil ca ei sa creada ca dv abuzati cu lantul si cu semnul de parcare interzisa si chiar cu gardul, crezand ca toate acestea se afla pe domeniul public.
Exemplul cu depozitarea e nepotrivit deoarece pomeneam ceva de chemarea in judecata .
Deosebirea dintre somatia primariei si somatia unei persoane fizice e ca la primarie se poate lasa cu amenda administrativa iar la persoana fizica poate cazul se incadreaza la penal .
De asemenea autovehicolul nu este blocat deoarece posesorul lui are posibilitatea sa-l mute in si de pe proprietate ,daca era blocata o roata vorbeam despre altceva dar asa e liber ... se poate invoca libertatea de miscare dar cine l-a obligat sa stationeze pe proprietatea privata?
Politia va face decat identificarea masinii .

Alte discuții în legătură

Reglementari parcare subterana privata amnine amnine Buna ziua, As vrea sa stiu ce cadru legal exista ca sa ne putem defini un regulament intern pt. o parcare subterana unde proprietarii anumitor ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în ... erik1 erik1 Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în fața garajului per sonal unde şi pe jos ş lângă automobil se poate cu alt automobil ... (vezi toată discuția)