avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaPopa13

Activitate AlinaPopa13

Aaam inteles. Atunci deduc faptul ca daca eu inca vad cf-urile vechi deschise, alipirea nu a fost facuta prin notar ci prin cadastru? este legal posibil?
Se.pot inchide acum, dupa cativa ani de la alipire CF-urile vechi? Temerea este sa nu poata cumva fi folosite acelea fie pentru o alta tranzactionare, fie sa ma trezesc peste cativa ani de la cumparare cu te miri ce ipoteca pe fasia x.

Va multumesc oentru raspunsurile acordate.

raluk0207 a scris:

Exact. Numerele cadastrale vechi, nu vor mai exista, ca urmare a intabulării actului notarial de alipire.

Cred si subliniez "cred" ca nu. El era prin mostenire,.proprietarul tuturor parcelelor, in cazul asta nu sunt sigura ca mai este necesara o vizita la notar, sper sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Daca totusi a avut un act notarial de alipire, asta inseamna ca notarul ar fi trebuit aa solicite inchiderea cf-urilor vechi?

raluk0207 a scris:

Proprietarul a încheiat act notarial de alipire?

@raluk0207 va multumesc, dar nu mi-ati raspuns la ceea ce am intrebat.

Terenul rezultat dupa alipire are deja cadastru unic si toate actele in regula. Dilema mea este cum mai pot exista CF-urile vechi inca deschise?
Buna seara!

Doresc sa achizitionez un teren rezultat prin alipirea cadastrala a unor parcele (adica nu prin act notarial). Sapand prin arhiva, am constatat ca desi titlul de proprietate al actualului proprietar si mostenirea dupa mama+ bunica sunt in regula, cartile funciare vechi ale fasiilor din a caror alipire a rezultat terenul actual , sunt inca deschise.
Conform articolului 880 (cred) " (1) În caz de alipire sau dezlipire, imobilele rezultate se vor transcrie în cărţi funciare noi, cu menţionarea noului număr cadastral pentru fiecare imobil, iar cartea funciară sau, după caz, vechile cărţi funciare se vor închide, fără a se mai putea redeschide pentru alte înscrieri."

Mai mult decat atat, in CF-ul actual al terenului, nu a nicio mentiune a CF-urilor vechi.

As dori sa va intreb in primul rand daca a mai intalnit cineva o speta similara si ce anume as putea face eu ca viitor cumparator, sa ma asigur ca nu voi putea fi afectat in viitor de existenta acelor CF vechi. Ele mai pot fi folosite pentru o alta vanzare?
Pot solicita eu/actualul proprietar inchiderea/sistarea celor vechi?
Si in final, in ce conditii NU s-ar putea realiza inchiderea CF-urilor vechi?

Multumesc
Va multumesc foarte mult. Am inteles ce trebuia sa inteleg:) . In afara de finisaje toate celelalte aspecte sunt descrise complet , eu am redat un moc rezumat si in linii mari cam ce se trata in contract.

Asadar finisajele raman de lamurit putin.

Multumesc inca o data !
Utilitatile sunt mentionate in mare - "bransat la toate utilitatile"
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Am urmatoarele :
- datele de identitate ale vanzatorilor (dezvoltatorilor);
- mentiune legata de obligatia de a transmite cumparatorului pana la data de xx, dreptul de proprietate asupra : apartamentului(datele complete localizare in imobil, dimensiuni, tot ),
- mentiuni legate de d reptul de proprietate asupra terenului (numarul CF )
- mentiune legata de stadiul in care se va preda apartamentul (finisat complet)
- La interior , imobilul va dispune de ...
- informatii legate de modul in care a fost dobandit terenul pe care s-a construit blocul, aautorizatie de constructie numarul XX
- declaratie pe proprie raspundere a vanzatorilor conform careia imobilul ce urmeaza a fi vandut se afla in intregime in proprietatea acestora, neffind instrainat nici unei alte persoane de la data dobandirii pana la data incheierii prezentului contract
- alte delcaratii cu privire la instrainari , ipoteci , sarcini, litigii
- mentiuni cu privire la cheltuielile notariale aferente incheierii contractului (suportate de mine ca si viitor cumparator )
- mentiunea ca daca ceva este gresit din punct de vedere lega din partea lor, voi primi dublul sumei achitate ca si avans
- mentiunea ca daca eu ma razgandesc pierd suma oferita ca avans.
- mentiune legata de finisaje ( la modul general, nu am detalii legate de suprafata acoperita de faianta gresie samd.)

Nu am inteles urmatoarea fraza:

Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu prezentul antecontract inclusiv referitor la validitatea, interpretarea ,executarea ori desfiintarea sa, se va solutiona pe cale amiabila sau in caz de neintelegeri , de catre instantele judecatoresti competente .

Multumesc !!

Buna ziua,

Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament intr-un imobil aflat in constructie. Devzoltatorul este suficient de serios incat sa nu fi gasit nimic suspect (plangeri reclamatii review-uri negative) pe internet. Cu toate acestea as dori sa va intreb, care sunt aspectele ce trebuiesc luate in considerare intr-un antecontract .

In linii mari pare destul de explicit si corect , sanctiunile mentionate fiind juste de ambele parti insa cunostintele mele judiciare nu sunt suficient de avansate incat sa garanteze lipsa unor scapari .

Asadar, imi puteti mentiona principalele aspecte ce trebuiesc luate in considerare ?

Multumesc