avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Saga08

Activitate Saga08

Buna ziua,

Astazi am primit o adresa de infiintare a popririi de la un tert poprit (Banca), natura obligatiei fiind amenzi contraventionale.
In urma discutiei cu o doamna de la DITL mi s-a comunicat este vorba despre niste amenzi din 2012 pe cand aveam domiciliul in Iasi. (acum aflandu-ma in Bucuresti). Cu toate astea titlul executoriu este cu data de 19.08.2016.

Intrebarea mea este, titltul executoriu nu este defapt procesul verbal? In acest caz, este imposibil sa fie din agusut 2016.
Totodata mentionez ca nu am fost informat pe nici o calea asupra acestor lucruri.
Discuție Ipoteca rang I
Buna ziua,

Ajutati-ma va rog cu o speta. Exista cazuri in care statul roman poate sa recupereze datorii de la o persoana fizica prin vanzarea unui imobil la licitatie, inaintea creditorului cu ipoteca rang I? Adica statul are mereu intaietate?

Multumesc!
Buna ziua,

Ajutati-ma va rog cu un raspuns. In cazul demisiei in perioada de proba, conform legii nu se sta in preaviz, dar daca totusi s-a semnat un contract in care nu exista prevazuta o astfel de perioada de proba, trebuie respectat preavizul?
Mai concret, in baza unui contract individual de munca semnat, poti fi obligat sa stai in preaviz, indiferent de ce prevede Codul Muncii?

Multumesc!
Discuție Urmarire penala
Buna seara,
As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva sugestii/lamuriri, vis-a-vis de urmatoarea situatie. Am produs un eveniment rutier doar cu pagube materiale(dar acesta s-a intamplat din vina celuilalt participant la trafic). Initial am vrut sa ne intelegem la bani si sa ii platesc reparatia masinii, fara sa mai facem abiabila (mergand pe premisa ca eu sunt lovit in fata iar el in lateral si ca voi fi gasit vinovat), parasind amandoi de comun acord locul accidentului. La un presupus mecanic, respectivul a ajuns la o suma exorbitanta si refuzand sa ii platesc am mers la Sectia pentru accidente usoare, iar apoi rasgandindu-se s-a dus la urgente pe motiv ca a fost vatamat, a fost chemata politia, test de alcoolemie, masuratori la locul accidentului.... Mentionez ca respectivul a fortat culoarea galbena a semaforului, iar eu avand verde si plecand de pe loc (maxim 20 km/h) l-am lovit in plin in lateral stanga. Intrebarea mea este ce se va intampla? De la cate zile de spitalizare se incepe urmarirea penala?

P.S. Exista sanse sa fie o camera in zona care sa ma fi surprins la semafor cum am plecat pe verde, dar inca nu stiu sigur.

Multumesc!