Buna seara,
As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva sugestii/lamuriri, vis-a-vis de urmatoarea situatie. Am produs un eveniment rutier doar cu pagube materiale(dar acesta s-a intamplat din vina celuilalt participant la trafic). Initial am vrut sa ne intelegem la bani si sa ii platesc reparatia masinii, fara sa mai facem abiabila (mergand pe premisa ca eu sunt lovit in fata iar el in lateral si ca voi fi gasit vinovat), parasind amandoi de comun acord locul accidentului. La un presupus mecanic, respectivul a ajuns la o suma exorbitanta si refuzand sa ii platesc am mers la Sectia pentru accidente usoare, iar apoi rasgandindu-se s-a dus la urgente pe motiv ca a fost vatamat, a fost chemata politia, test de alcoolemie, masuratori la locul accidentului.... Mentionez ca respectivul a fortat culoarea galbena a semaforului, iar eu avand verde si plecand de pe loc (maxim 20 km/h) l-am lovit in plin in lateral stanga. Intrebarea mea este ce se va intampla? De la cate zile de spitalizare se incepe urmarirea penala?
P.S. Exista sanse sa fie o camera in zona care sa ma fi surprins la semafor cum am plecat pe verde, dar inca nu stiu sigur.
sunt necesare peste 90 de zile de ingrijiri medicale pentru ca fapta sa fie considerata si cercetata sub acest aspect- vatamare corporala din culpa. actiunea penala se va pune in miscare la plangerea prealabila a conducatorului auto.