Bună ziua,am nevoie de un sfat/îndrumare...
Băiatul meu are două gemene(2 ani jumatate) dintr-o relație . Fetele au fost recunoscute, li se plătește pensia alimentara,însă mama fetelor vrea sa plece cu fetele din tara in Italia-la mama ei care locuiește acolo cu chirie de câțiva ani impreuna cu ceilalti copii si cu sotul- . Fiul meu nu este de acord cu acest lucru si nu vrea sa isi dea acordul pentru plecare. Fetele sunt mici,nu merg in Italia pentru tratament, nici pentru studii...pur si simplu vrea sa plece la mama știind că prin acest lucru ii face rau tatalui !
Mentionez ca băiatul meu a deschis dosar pentru ai plati pensia alimentara,a fost de acord cu încredințarea fetelor la mama,cu vizitarea fetelor asa cum a vrut ea si cu absolut toate "condițiile " ei. Nu are nici un venit in afara de alocație si pensia alimentara, nu are locuinta (sta in apartamentul bunicilor,apartament pe care "se bat" mama si unchiul ei,iar acum 3 ani tot mama ei a venit si a luat absolut tot din apartament pe motiv că erau bunurile ei si a lasat-o însărcinată fiind cu germenele,sa doarmă pe jos si pe la prieteni),ulterior apartamentul fiind cat de cat mobilat din donații)...povestea este mai mare si mai complicată.. .
Acum il amenință cu judecătoria daca nu ii da procura pentru ieșirea din tara a minorilor. Intrebarea mea este daca poate obtine prin instanța aceasta procura atata timp cat fetele nu studiază în afara si nici nu trebuie sa faca vreun tratament...pentru ca ieșind cu ele din tara, fiul meu nu le mai poate vizita.... si daca se poate face ceva in acest sens,sa plece doar ea daca vrea ,iar fetele sa ramana cu tatăl atata timp cat este ea plecata...pentru a nu ramane definitiv cu fetele in Italia.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna seara,va rog am nevoie de o îndrumare...in data de 09.05 2018.mi-am depus demisia la firma la care lucram incepand cu data de 01.06 2018. In data de 16.05 eu am luat salariul pentru luna aprilie-1600lei(banii in mana) asa cum am negociat cu noul patron-pe carte minim...si alti bani "in mana". Bun...am muncit pana in data de 16.06 2016,cand mi-a dat salariul -cei 1600 lei,si mi-a zis ca pot sa nu mai merg la serviciu, ca incepand din aceea data sunt in concediu de odihna-5 zile ce mi se cuvin,apoi pana la sf.lunii mai, imi recuperez liberele pe care le aveam de luat (zile de liber din urma pe care le-am lucrat si nu au fost platite)si mai beneficiez de ziua libera de Rusalii.,urmand ca toate aceste zile libere sa fiu platita. Pe 4.06 2018 am mers sa imi iau decizia de încetare a contractului de munca si sa imi faca lichidarea. Mi-a dat statul de plata sa il semnez.si chiar mi-a aratat sa semnez exact in dreptul retinerilor...acolo unde era suma de 759-total retineri,suma de plata pe stat fiind de 1191lei. ...si dupa ce am semnat,a scos o hartie pe care era scris de mana suma de 632 lei,suma pe care mi-a dat-,o ca fiind salariul pe care il mai am de luat,calculat de contabila lui cu care lucreaza... pe stat aceasta suma de 632 nu apare nicaieri!!! Suma de plata pe stat este de 1191 lei !!!. Daca stiam ca procedeaza asa nu semnam statul,insa am semnat statul pentru suma de 1191 lei si de fapt am primit 632 lei. Ce pot sa fac in acest caz si unde sa ma adresez...cum pot demonstra ca asa s-a întâmplat si daca convorbirile telefonice se acceptă ca proba? Pentru ca imediat am sunat o alta contabilă tot de la noi la firma(contabila firmei noastre.(firma a fost preluata de noul patron in martie anul acesta,insa a venit cu contabila lui si a pastrat-o si pe a noastra) si i-am spus ce s-a intamplat, o alta colega...si daca ar fi in baza convorbirilor, as putea demonstra ca asa s-a întâmplat si ca nu e corect si drept ceea ce a făcut ! Si mai e ceva...suma asta de 632 lei zice ca e plata pe cele 5 zile de concediu si zilele libere-repet suma care NU apare nicaieri pe statul de plata- insa de faptul ca am muncit pana in data de 15.05 inclusiv zice ca am fost platita pe 16.05 2018,cand de fapt am incasat cei 1600 lei pentru luna aprilie si am semnat stat pe luna aprilie! Ca dumnealui a platit de la 15.04 pana la 15.05....si ca am semnat stat pe aprilie e ca asa se face.....dar ca am fost platita in luna mai pe 16 pentru jumatate din luna aprilie (adica de pe 15.04 pana pe 30.04 :;si jumatate din mai-01.05 pana pe 15.05) desi noi nu luam avans si lichidare,luam banii o singură data pe luna ,iar pontajul in condica se face lunar cam pe 2-3...
Mai este vreo sansa de a-mi recupera diferenta de bani?
Oricum toti angajatii sunt platiti cu 1600 lei"in mana" pe carte e trecut alt salariu,2 dintre colegi sunt fara carte de munca(soferi cu permis suspendat o perioadă),nu mai vorbesc ca din toti doar o singura colega are atestat si deci dreptul de a folosi statia de emisie....restul fara atestat!
multumesc ! Dumnezu stie de ce nu au autentificat pana acum...ce am mai aflat,e ca ei (proprietarul / II) se judeca de 4 ani dar habar nu am cu cine si de ce..,si de fapt...proprietarii au plecat definitiv in Anglia ( acestia au cumparat in 2002 cu chitanta de mana de la ... )...si au lasat o procura la o cumnata sa se ocupe de vanzare,proces si ce o mai fi...dar cumnata" nu stie prea multe,doar ca avocata i-a zis ca o sa castige si ca mai dureaza vreo cateva luni "...
buna seara,sunt utilizator nou si am si eu o intrebare..din anumite motive trebuie sa ne mutam din locuinta in care stam acum..iar actualul proprietar ne-a propus sa ne cumpere dumnealui un teren si sa ne construiasca alta casa in locul acesteia..a gasit un teren zice ca l-ar fi luat si a doua zi am fost sa-l vedem,toate bune si frumoas pana cand a fost vorba de acte ! a inceput prin : " toate terenurile din zona au fost cumparate demult cu chitanta de mana,iar pentru a putea face acte trebuie deschis un proces....ca de fapt cumpar drepturile litigioase ..si cand ies din judecatorie ies direct pe numele vostru..,ca am vorbit si cu ceilalti mostenitori si vin si dau declaratie la notar ca n-au pretentii si,si si !!! ca intre timp eu ma ocup de ridicat casa ,tras curent..si poate pana atunci ies si actele !" eu nu cunosc proprietarul / ii care vand, n-am vazut nici actele decat rasfoite in viteza,..dar am primit asigurare ca nu va fi nici o problema cu actele,doar ca vor iesi din judecatorie,iar la notar acel act de cumparare a drepturilor litigioase se va intocmi pe numele meu iar totul va fi platit de dumnealui!.. eu habar nu am de legi,de acte si ce mai e,dar nu mi-a sunat prea bine la ureche..situatia nu-mi permite sa merg sa consult unul sau doi avocati ,de aceea va rog mult,daca stiti cum sta treaba cu aceste drepturi litigioase,ce sanse sunt,ce cumpar de fapt si cu ce m-as putea alege (ca scap de..una si dau peste ..frate-sau),daca e bine sau nu sa ma incurc cu asa ceva,,nu stiu ,orice sfat,idee sau parere mi-ar prinde tare bine...daca notarul poate intocmi asemenea acte si in ce baza din moment ce terenul este in litigiu...daca se poate pune o clauza si cum ar trebui scrisa ca in cazul in care actele la judecatorie nu se pot face sa imi pot recupera banii tinand cont ca pe acel teren se va ridica o alta casa in locul darapanaturii existente,se va trage curent,apa,canal...Va rog mult daca stiti si ajutati-ma si pe mine cu ceea ce ar trebui facut..si daca la notar ar fi bine sa mearga si un avocat? ce acte ar trebui sa existe pentru a fi totul in regula si judecatoria sa poata emite un act de proprietate dfinitiv si irevocabil pe numele meu?multumesc din suflet si astept raspunsurile voastre!