avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura iesire din tara copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura iesire din tara copii minori

Bună ziua,am nevoie de un sfat/îndrumare...
Băiatul meu are două gemene(2 ani jumatate) dintr-o relație . Fetele au fost recunoscute, li se plătește pensia alimentara,însă mama fetelor vrea sa plece cu fetele din tara in Italia-la mama ei care locuiește acolo cu chirie de câțiva ani impreuna cu ceilalti copii si cu sotul- . Fiul meu nu este de acord cu acest lucru si nu vrea sa isi dea acordul pentru plecare. Fetele sunt mici,nu merg in Italia pentru tratament, nici pentru studii...pur si simplu vrea sa plece la mama știind că prin acest lucru ii face rau tatalui !
Mentionez ca băiatul meu a deschis dosar pentru ai plati pensia alimentara,a fost de acord cu încredințarea fetelor la mama,cu vizitarea fetelor asa cum a vrut ea si cu absolut toate "condițiile " ei. Nu are nici un venit in afara de alocație si pensia alimentara, nu are locuinta (sta in apartamentul bunicilor,apartament pe care "se bat" mama si unchiul ei,iar acum 3 ani tot mama ei a venit si a luat absolut tot din apartament pe motiv că erau bunurile ei si a lasat-o însărcinată fiind cu germenele,sa doarmă pe jos si pe la prieteni),ulterior apartamentul fiind cat de cat mobilat din donații)...povestea este mai mare si mai complicată.. .
Acum il amenință cu judecătoria daca nu ii da procura pentru ieșirea din tara a minorilor. Intrebarea mea este daca poate obtine prin instanța aceasta procura atata timp cat fetele nu studiază în afara si nici nu trebuie sa faca vreun tratament...pentru ca ieșind cu ele din tara, fiul meu nu le mai poate vizita.... si daca se poate face ceva in acest sens,sa plece doar ea daca vrea ,iar fetele sa ramana cu tatăl atata timp cat este ea plecata...pentru a nu ramane definitiv cu fetele in Italia.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
monykyss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:09, 6 Aprilie 2019
Buna ziua,
DA poate obtine un acord prin instanta.
Ma gandesc ca le va fi mai bine minorelor in Italia decat in Romania.
Tatal poate solicita sa aiba acces la sa-si viziteze fetele si poate solicita sa le ia la el o data sau de doua ori pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor andreeamorarescu andreeamorarescu buna ziua, am primit prin posta o citatie in care sunt anuntata ca tatal fiului meu ma cheama in judecata pt schimbarea domiciliului fiului nostru nascut in ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara broasca maria broasca maria ce acte imi trebuie sa pot trimite baiatul in vizita la tatal sau in italia cu o terta persoana? Baiatul are pasaport pt ca a fost si vara trecuta acolo dar ... (vezi toată discuția)