avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate traian_iulian

Activitate traian_iulian

Buna ziua!
Ati putea sa imi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare auto se poate anula amiabil cu acordul ambelor parti? Trebuie neaparat facuta anularea in instanta? Se poate face la un notar?
Multumesc!
Răspuns la discuția Taxa mediu
nu se poate face o procura sau ceva asemanator intre cumparator si cel care a recuperat taxa pentru a nu o mai plati? mentionez ca persoana de la care am cumparat masina nu stia ca primul proprietar a inceput deja demersurile pentru recuperarea taxei
Discuție Taxa mediu
Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3).
Masina a fost inmatriculata in Romania pentru prima data in februarie 2011, apoi cumparata de cel care mi-a vandut-o mie in decembrie 2012. La incheierea contractului de vanzare-cumparare, am primit de la vanzator o adeverinta din iunie 2014 prin care se atesta nerestituirea taxei.
In cadrul procedurilor de inmatriculare, am trecut si pe la ANAF pentru a cere dovada ca taxa de mediu este nerecuperata.
De la ANAF mi s-a spus ca cel care a inmatriculat-o pentru prima oara in Romania, a obtinut in instanta pe 18.02.2015 recuperarea taxei, iar eu trebuie sa platesc acum taxa in valoare de 639 euro.
Daca platesc aceasta suma (care este aproape cat valoarea masinii), dupa ce inmatriculez masina, pot sa cer in instanta recuperarea timbrului?
Si daca pot sa recuperez taxa, care este valoarea pe care pot sa o recuperez si care ar fi costurile suplimentare?
Multumesc!