avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa mediu

Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3).
Masina a fost inmatriculata in Romania pentru prima data in februarie 2011, apoi cumparata de cel care mi-a vandut-o mie in decembrie 2012. La incheierea contractului de vanzare-cumparare, am primit de la vanzator o adeverinta din iunie 2014 prin care se atesta nerestituirea taxei.
In cadrul procedurilor de inmatriculare, am trecut si pe la ANAF pentru a cere dovada ca taxa de mediu este nerecuperata.
De la ANAF mi s-a spus ca cel care a inmatriculat-o pentru prima oara in Romania, a obtinut in instanta pe 18.02.2015 recuperarea taxei, iar eu trebuie sa platesc acum taxa in valoare de 639 euro.
Daca platesc aceasta suma (care este aproape cat valoarea masinii), dupa ce inmatriculez masina, pot sa cer in instanta recuperarea timbrului?
Si daca pot sa recuperez taxa, care este valoarea pe care pot sa o recuperez si care ar fi costurile suplimentare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: traian_iulian , utilizator 16:24, 26 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
nu se poate face o procura sau ceva asemanator intre cumparator si cel care a recuperat taxa pentru a nu o mai plati? mentionez ca persoana de la care am cumparat masina nu stia ca primul proprietar a inceput deja demersurile pentru recuperarea taxei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pana la 15 martie Cornel73 Cornel73 Buna seara! Doresc sa cumpar o masina second hand care este inmatriculata in Romania anul trecut ( fara plata taxei de mediu, fiind scutita prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Taxa auto tincaioana tincaioana cum calculez taxa la un opel astra din 1998 inmatriculat in Romania in februarie 2009 euro 2 scos de rar dar pe cartea germana era euro 3 de 1598 cm si nu ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)