avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare contract vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare contract vanzare-cumparare auto

Buna ziua!
Ati putea sa imi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare auto se poate anula amiabil cu acordul ambelor parti? Trebuie neaparat facuta anularea in instanta? Se poate face la un notar?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alingrony , utilizator 13:12, 4 Ianuarie 2018
Da, se poate prin acordul partilor.
Contractul de vanzare-cumparare nu poate fi desfiintat ( a fost incheiat respectand dispozitiile imperative ale legii ).

Dreptul de proprietate poate fi transmis , catre un tert interesat.

De asemenea, fostul proprietar poate redobandi dreptul de proprietate, fiind perfectat un act translativ de proprietate .

Acordul de vointa al partilor contractante nu este suficient pentru a se proceda la desfiintarea contractului incheiat.

Succes.

BIU"
Am si eu o intrebare ptr dmv.Acum cca 6 luni am vadut o masina, decat cu un contract de vanzare-cumparare.Masina si la ora actuala este pe numele ,eu neputandu.i sa.i dau fiscalul intrucat am niste amenzi ,cam mari ce e drept,de cca 6000 lei.Acum respectivul nu si.a declarat masina la financiar(asa cum vorbisem) in temeiul acelui act de vanzare-cumparare si merge pe numele meu.In 6 luni,mi.au venit amdnzi de circulatie si rovinoeta de cca 4000 lei si mi sa luat permisul din cauza neregularitatilor lui.Akm respectivul este pe pat de moarte.Ce pot faceaca sa pot recupra macar datoriile comise de el fata de mn.Sa ma duc sa ii iau masina fara nici.o problema,avan in vedere ca un contract de vanzare-cumparare auto,dupa 30 zile se declara nul,sau nu este asa legea?? Ce ma invatati.Respectivul nu mai are nimica pe numele lui,a jucat toti banii in cazinou si a facut preinfart chiar acolo in sala de jocuri.Astept un raspuns fff clar de la dmv cu ce ma invatati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com am cumparat un auto cu credit de la o banca.auto a fost inmatriculata pe numele meu.in contractul de credit auto era gajata.eu am vandut masina. ce se poate ... (vezi toată discuția)
Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)
Act comodat nerespectat - vânzare auto alex24444 alex24444 Bună seara, Am facut un act de comodat auto anul trecut pe o perioada de un an , însă recent am aflat ca persoana cu care am încheiat acest contract a ... (vezi toată discuția)