avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act comodat nerespectat - vânzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act comodat nerespectat - vânzare auto

Bună seara,
Am facut un act de comodat auto anul trecut pe o perioada de un an , însă recent am aflat ca persoana cu care am încheiat acest contract a vândut mașina către alta persoana. Persoana la care a ajuns mașina a trecut-o pe numele lui fără ca eu sa știu și sa fiu prezent pentru a semna contractul de vânzare cumpărare. Cum ar trebui sa procedez în aceasta situație ?
Solicitați în instanță anularea contractului de vânzare cumpărare.
Dacă anulez contractul, ce pot face mai departe ? Pot recupera mașina?
Aveti doua posibilitati: pe cale penala puteti formula plangere prealabila ptr.abuz de incredere conf.art.238NCP,fie pe cale civila actiune in anulare .acelui contract de vanzare cumparare
Desigur
Bunul se întoarce în proprietatea dva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta sau politie - recuperare bani din vanzarea unei masini ceg ceg ma confrunt cu urmatoarea situatie: anul trecut, aflandu-ma in spital cu probleme serioase de sanatate am dat unui nepot autoturismul pentru a fi expus si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Asi avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea sit. cu care ma confrunt: Sotul meu anul trecut a cumparat un autoturism cu plata in cateva rate ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor firmei de catre debitor inainte de executarea silita ariana03 ariana03 Buna ziua, In urma unui proces, am castigat in instanta o suma de bani, reprezentand despagubiri datorate de fostul angajator. Intrucat nu a fost de acord sa ... (vezi toată discuția)