Asi avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea sit. cu care ma confrunt:
Sotul meu anul trecut a cumparat un autoturism cu plata in cateva rate de la un parc auto...cu intelegerea verbala de a i se facutura la achitarea integrala a masinii...La un moment dat sotul meu a incheiat un contract de mana cu administratorul societatii in care se prevedea ca a achitat suma de....ramanand de achitat suma de....Contractul este datat , are semnatura si stampila societatii. Avem cazierul fiscal al societatii, nr rosii ale masinii, cartea de inmatriculare....
de curand sotul a imprumutat o suma de bani de la un prieten al administratorului parcului auto lasand masina garantie fara nici un contract intre ei, dupa un timp acestia s-au hotarat sa vanda masina unei alte persoane...fara a ne aduce la cunostinta.
Am facut plangere la politie si la garda financiara....dar adm nu recunoaste contractul declarand ca i-a imprumutat masina unde avea cateva coli in alb semnate si parafate...ca nu a primit bani pe masina si ca intradevar a fost o intentie de a ne-o vinde si ca sotul meu a plecat cu cartea masinii si nr rosii...politia pare sa le dea dreptate lor...Ce putem face? Multumesc anticipat.
Puteti solicita instantei pe cale civila sa pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Nu este abuz de incredere...
nu poate solicita asta, atata timp cat masina nu este platita si este deja vanduta altuia.
aici s-ar merge pe latura penala, deoarece s-a vandut un bun la doua persoane diferite. dvs prin rate, apoi v-a luat masina fara vre un acord si a vandut-o altuia, desi el nu mai era proprietar.