avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Krystinabaltaretu

Activitate Krystinabaltaretu

Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate.
Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta de 8 luni ale soțului meu parinti au divorțat,copilul fiind încredințat tatalui(sotul meu).După 14 ani de la divorț socrul meu sa recăsătorit(legal) cu o doamna care la rândul sau avea un copil dintr-o căsătorie anterioara.Au locuit în casa socrului meu primita de la părinții lui cu act de vânzare-cumpărare inainte de casatorie.Aceasta doamna a decedat în urma cu 2 ani,Întrebarea mea este: are vre-un drept la moștenire fiul dânsei?sau unicul moștenitor este sotul meu?
Socrul meu încă trăiește.
Trebuie făcută cumva succesiune după decesul soacrei,ținând cont ca au fost căsătoriți cu acte?
Da socrul meu este unicul proprietar,pământurile lu soacra-mea care au fost pe numele ei și le-a luat deja fiul ei.

gi-jane2 a scris:

socrul o mosteneste pe sotie impreuna cu fiul ei. socrul mosteneste 1/4, iar fiul 3/4, dar din ce ? ce avea femeia in proprietate ?
pe casa e proprietar socrul dvs exclusiv si sotul dvs va fi singurul mostenitor cand va veni vremea, asta daca nu instraineaza socrul proprietatea pana atunci.

Act de vanzare-cumpărare,primita înaintea căsătoriei,socrul meu încă trăiește,doar soacra a decedat.

Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate.
Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta de 8 luni ale soțului meu parinti au divorțat,copilul fiind încredințat tatalui(sotul meu).După 14 ani de la divorț socrul meu sa recăsătorit(legal) cu o doamna care la rândul sau avea un copil dintr-o căsătorie anterioara.Au locuit în casa socrului meu primita de la părinții lui.Aceasta doamna a decedat în urma cu 2 ani,Întrebarea mea este: are vre-un drept la moștenire fiul dânsei?sau unicul moștenitor este sotul meu?
Trebuie făcută cumva succesiune după decesul soacrei,ținând cont ca au fost căsătoriți cu acte?