avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Doresc și eu o lămurire,la următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ...

Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate.
Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta de 8 luni ale soțului meu parinti au divorțat,copilul fiind încredințat tatalui(sotul meu).După 14 ani de la divorț socrul meu sa recăsătorit(legal) cu o doamna care la rândul sau avea un copil dintr-o căsătorie anterioara.Au locuit în casa socrului meu primita de la părinții lui cu act de vânzare-cumpărare inainte de casatorie.Aceasta doamna a decedat în urma cu 2 ani,Întrebarea mea este: are vre-un drept la moștenire fiul dânsei?sau unicul moștenitor este sotul meu?
Socrul meu încă trăiește.
Trebuie făcută cumva succesiune după decesul soacrei,ținând cont ca au fost căsătoriți cu acte?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 16 Ianuarie 2024
Pe doamna o mostenesc sotul supraviețuitor și numai copilul ei. Dar ce avea femeia?
Casa de care vorbiți e bun propriu al socrului, nu întra în masa succesorala a doamnei.
Pe socrul dvs il mosteneste doar sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)
Am drept la mostenire? 2680512521612 2680512521612 situatia mea este urmatoarea : - in anul 1993 a murit socrul meu - in anul 2000 luna iunie a murit sotul meu - in anul 2000 luna septembrie a murit copilul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)