avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate vasile340

Activitate vasile340

daca un procuror care ancheteaza o persoana inculpata intr-un dosar penal a fost candva angajat la firma inculpatului se poate recuza procurorul ?
Răspuns la discuția Declaratie in fata politistului
nu, nu este vorba de o con fruntare, fiecare ,inculpat si parte vatamata au dat declaratii unul dupa altul doar ca in timp ce politistul scria declaratia partii vatamate s-a oprit undeva la mijlocul declaratiei si a inceput sa l interogheze pe inculpat in aceeasi problema vreo 15 minute de fata cu persoana vatamata
dupa care a continuat cu declaratia primului si intr--un final in care -l intreaba pe partea vatamata daca se consituie parte civila etc si gata atunci i l scoate pe inculpat afara , ma intreb daca politistul a procedat legal ?

politistul care ancheteaza un caz penal are voie sa ia declaratie la persoana vatamata si in acelasi timp sa-l interogheze pe inculpat de fata cu persoana vatamata?
buna ziua
in urma unei datorii catre o persoana am garantat la noatariat cu o cota de 1/5( fara sa o si mentionam care este aceasta ) dintr-un imobil(teren intravilan) urmand ca la achitarea integrala a imprumutului sa renunte la acest gaj
am achitat cca 50 % din credit si persoana respectiva a chemat un executor judecatoresc sa sa puna in aplicatie executarea silita a imobilului spunandu-mi ca va scoate intreg imobilul la vanzare nu numai cota de 1/5 care este notata in CF
Intrebarea mea este daca se poate sa vanda tot terenul ? Nu este ilegal de vreme ce eu i-am gajat doar 1/5 din el

multumesc?
buna ziua ce pot sa fac daca am descoperit neconcordante intre ce s a declarat in timpul audierilor cu ceea ce a notat in dosar politistul si daca cu buna stiinta nu a tinut cont de sarcinile care le a dat procurorul si judecatorul ?
buna ziua,
va rog sa mi spune -ti daca eu ca si parte vatamata intr-un dosar dau o declaratie si imediat dupa mine da declaratia persoana care a infaptuit o fapta penala impotriva mea cele doua declaratii, a mea si a lui au numere de iinregistrare unul dupa altul? adica de exemplu declaratia mea sa zicem ca are nrul ACD 33987 rezulta ca declaratia lui trebuie sa fie ACD33988 ?
va multumesc
instanta a retrimis dosarul inapoi (la aceiasi politist si procuror) dandu-le clar punct cu punct ce sa cerceteze mai departe iar ei au omis sa faca acest lucru sau au distras atentia de la esenta problemei neexecutand sarcinile trasate in totalitate ci partial lasand fara raspuns punctele cele mai importante cerute de instanta si au aparut intre timp noi declaratii fara probe care acum ma incrimineaaza si ei chiar le iau de bune si omitand sa dea raspunsul la ce le a cerut judecatorul merg pe o noua pista inventata aparuta in urma unei noi declaratii(cred ca a patra) schimbata, fata de cea initiala zadarnicind aflarea adevarului sau dandu i alta interpretare
Repet toate probele care l incriminau pe faptuitor si in urma declaratiilor lui initiale l-au pus in postura de acuzat ptr abuz de incredere si i s-a deschis dosar penal ,iar dupa ce a aparut avocatul lui, fost procuror, probele ba nu au fost interpretate ba li s-a dat o alta interpretare in scopul evitarii condamnarii lui , clientul fostului procuror,si in asa fel aranjate incat la patru luni a fost scos de sub urmarire penala eu depunand contestatie s-a retrimis dosarul inapoi dar acum la doi ani de la fapta savarsita de faptuitor am ajuns sa fiu eu suspect de niste acuze sesizate in urma unor noi declaratii modificate substantial fata de cele initiale
Intr-un cuvant suspectez pe politist de abuz in serviciu si nu stiu cui sa i arat faptul ca in mod tendentios administreaza acest dosar si cu buna stiinta evita probele esentiale si inveteaza noi acuze date de faptuitor in urma declaratiilor mai recente , ca sa l scoata basma curata pe acesta, clientul fostului procuror
Buna ziua,
am descoperit intr-un dosar de abuz de incredere deschis de procurori si politisti impotriva unui cetatean care m a lezat f multe neconcordante care au dat o turnura gresita in mod eronat si cu buna stiinta , si au dus la vicierea adevarului scotandu l de sub urmarire penala si favorizandu-l devenind eu suspect
Desi ulterior , am castigat contestatia depusa la judecatorie, ei (politisti si procurori) in continuare tergiverseaza si dau alta interpretare faptelor (faptuitorul si a schimbat de mai multe ori declaratiile) omitand cu buna stiinta probe clare care l acuza pe acesta
ce sa fac ?