avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate cion59

Activitate cion59

Răspuns la discuția Dreptul fiecaruia dupa deces
Ipotetic, pardon.
Răspuns la discuția Dreptul fiecaruia dupa deces
Da. Un caz impotetic totusi.
Pun si tabla urmatoarea intrebare:
Parintii a doi baieti, proprietari ai unui imobil, divorteaza, fara a face partaj. Dupa 10 ani sa spun, tatal obtine un credit in strainatate si achizitioneaza, tot in strainatate un alt imobil. Ulterior, el se casatoreste, tot in strainatate cu o alta femeie, la randul ei mama a unei fete.
Intrebarea este, care este cota de drept a celor doi baieti (copiii sai din prima casatorie) asupra celor doua imobile, si daca a doua sotie are dreptul legal a ceva din al doilea imobil, cel din strainatate (achizitionat in afara casatoriei dar achitat cu credit).
Multumesc
Răspuns la discuția Partaj la multa vreme dupa divort
Nu se pune problema de asmuțit copiii împotriva mamei. Ambii sunt plecați în străinătate la servicii. Problema e ca toți lucram în străinătate. Deci e cam dificil sa pot face partajarea bunurilor. Cu testamentul iarăși e o problema ca..știm cu toții ce implica ăsta. Pe mine mă interesează sa nu mai apar eu coproprietar ci copiii.
Bună ziua. Am fost căsătorit și am împreună cu fosta soție un apartament. Avem împreună și 2 copii. Am divorțat însă acum 12 ani dar nu am făcut partajul. As vrea ca jumătatea care mi s-ar cuveni din apartament a o dau copiilor
Se poate face ăsta chiar dacă nu nu am făcut partajul după divorț imediat? Care ar fi procedura pentru a lăsa jumătatea mea copiilor. Mulțumesc.