avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul fiecaruia dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul fiecaruia dupa deces

Pun si tabla urmatoarea intrebare:
Parintii a doi baieti, proprietari ai unui imobil, divorteaza, fara a face partaj. Dupa 10 ani sa spun, tatal obtine un credit in strainatate si achizitioneaza, tot in strainatate un alt imobil. Ulterior, el se casatoreste, tot in strainatate cu o alta femeie, la randul ei mama a unei fete.
Intrebarea este, care este cota de drept a celor doi baieti (copiii sai din prima casatorie) asupra celor doua imobile, si daca a doua sotie are dreptul legal a ceva din al doilea imobil, cel din strainatate (achizitionat in afara casatoriei dar achitat cu credit).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 21:25, 3 Iulie 2017
Sa inteleg ca tatal a decedat si se pune in discutie rezerva succesorala a fiecaruia?
Da. Un caz impotetic totusi.
Ipotetic, pardon.
la primul imobil, achizitionat in prima casnicie, fiind bun comun, sotia are 50 % iar copiilor, care sunt singurii mostenitori (pentru primul imobil) le revine cate 25% pentru fiecare. Adica jumatatea tatalui se imparte la cei doi fii.
La cel de-al doilea imobil, chiar daca a fost achizitionat inainte de cea de a doua casatorie, imobilul se imparte la cei 3 mostenitori, adica sotia supravietuitoare si cei doi fii.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2017
Cecilia Popa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune si proprii loredana69 loredana69 in 1987 tatal primeste un apartament de serviciu (MApN)in timp ce era casatorit cu mama mea .in 1991 cei doi platesc un avans pt achizitionarea acestuia si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nadia666 nadia666 Buna ziua ! Ma numesc Ileana si mai am inca 4 frati : 3 baieti si o fata . Parinti mei (acum decedati ) au construit cate o casuta cu 3 camere celor 2 baieti ... (vezi toată discuția)