Buna ziua !
Ma numesc Ileana si mai am inca 4 frati : 3 baieti si o fata . Parinti mei (acum decedati ) au construit cate o casuta cu 3 camere celor 2 baieti mai mari pe care le-au dat-o la fiecare cand sau casatorit . La fete le-a dat zerstre cum se da la tara la o fata cand se casatoreste . Celui mai mic dintre frati (baiat) a primit si el 3 camere in curtea parinteasca urmand ca sa ingrijeasca de parinti cand vor fi batrani si apoi sa benificieze de intreaga situatie . Acum parinti sunt decedati dar din pacate a murit si fiul cel mic la numai 2 ani dupa parinti .
As dori sa stiu sotia supravietuitoare si fara copii are vreun drept la casa parinteasca tinand cont ca aceasta este mostenirea sotului de la parintii lui dar la care au mai facut unele inbunatatiri ?
Daca are drept , cat ?
Ceilalti copii ce drepturi mai au ?
problema e un pic mai complicata.Din cate inteleg eu nu s-a dezbatut mostenirea de pe urma parintilor asa ca in acesta situatie, numai o parte din mostebnire revenea fratelui dvs,respectiv 1/4. Aceasta cota va fi impartita intre ea si ceilalti frati, ea culegand o cota de 1/2 din 1/4. Asupra imbunatatirilor are un drept de creanta.
Multumesc pentru raspunsuri .
Casa a fost si este si in prezent pe numele tatalui , insa eu as dori sa stiu daca a fost primita mostenire de la parintii lui , sotia beneficiaza de aceasat mostenire ?
Deci, daca este pe numele tatalui nu s-a dezbatut mostenirea si deci fratele dumneavoastra nu a dobandit casa prin mostenire.
In concluzie, trebuie sa dezbateti mai intai mostenirea dupa parinti, sa vedeti ce bunuri ar fi revenit fratelui acum decedat si abia apoi putem vorbi despre dreptul de a-l mosteni pe fratele dumneavoastra.
Daca fratele nu a avut copii, iar parintii vostri inteleg ca nu mai sunt, atunci mostenitorii fratelui sunt sotia fratelui decedat si fratii acestuia.
Pentru imbunatatirile la casa care nu era proprietatea comuna a sotilor, sotia supravietuitoare a fratelui d-voastra are un drept de creanta.
Speta succesiune
User4567
Buna ziua! Avem urmatoarea speta:
Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire
selinutza
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta;
Cum se imparte intre mostenitori o casa parinteasca cu teren. Sunt sapte frati, patru dintre ... (vezi toată discuția)