avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj la multa vreme dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj la multa vreme dupa divort

Bună ziua. Am fost căsătorit și am împreună cu fosta soție un apartament. Avem împreună și 2 copii. Am divorțat însă acum 12 ani dar nu am făcut partajul. As vrea ca jumătatea care mi s-ar cuveni din apartament a o dau copiilor
Se poate face ăsta chiar dacă nu nu am făcut partajul după divorț imediat? Care ar fi procedura pentru a lăsa jumătatea mea copiilor. Mulțumesc.
Asa cum vreti d-voastra nu-i ok, n-ati face decat sa-i asmutiti pe copii impotriva mamei lor. Sau viceversa.
Plus ca ,,jumatatea" nu-i ,,jumatate" pana nu apare asa in acte. Si apare ori in urma unui partaj voluntar, prin buna intelegere intre fostii soti, ori in urma unei hotarari a instantei de judecata.
Partajul este imprescriptibil, puteti sa-l faceti oricand in timpul vietii.
Vorbiti cu fosta sotie, partajati-va bunurile comune si apoi dispuneti cum doriti de partea d-voastra.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
DlGoe, utilizator
Puteti sa le-o lasati prin testament. Daca vreti sa le dati acum, va trebui sa faceti partajul inainte.
Nu se pune problema de asmuțit copiii împotriva mamei. Ambii sunt plecați în străinătate la servicii. Problema e ca toți lucram în străinătate. Deci e cam dificil sa pot face partajarea bunurilor. Cu testamentul iarăși e o problema ca..știm cu toții ce implica ăsta. Pe mine mă interesează sa nu mai apar eu coproprietar ci copiii.
Nu vad care e problema cu testamentul daca ati fi vrut sa lasati dupa moarte. Pt ca vreti sa le dati de acum partea dvs, da, nu e cazul unui testament.
Partajul se poate face si de la distanta, puteti mandata pe cineva. Ar fi un partaj amiabil, v-ati inteles cu fosta sotie in privinta partajului ?
La fel s-ar face si cu donatia, tot de la distanta, cam multe procuri care genereaza costuri, e adevarat.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
gi-jane2, moderator
@cion59
Atentie la sfatul cu testamentul !
Cum bine ati sesizat, testamentul nu-i cea mai buna solutie.
In schimb partajul poate fi facut si de la distanta,ai ales daca ati cazut la intelegere cu fosta sotie. Odata facut partajul, donati/vindeti partea ce vi se cuvine copiilor, in parti egale, sau cum doriti si nu mai apareti ca fiind coproprietar.
Exista si varianta ca la partaj sa nu primiti nimic si atunci totul (apartamentul) ii ramane mamei copiilor.
Daca nu va mai avea copii sau nu se va recasatori, apartamentul va reveni pe de-ntregul copiilor.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie in timpul casatoriei- regim juridic ContSters341205 ContSters341205 eu si sotul meu ne-am construit casa pe pamantul donat de tatal sotului ,donatie facuta in timpul casatoriei noastre.la un eventual partaj ma va afecta lucrul ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj marirod marirod Buna ziua ! In ultimii 15 ani sotul meu a lucrat in Spania de unde s-a si pensionat.La revenitrea in tara a intentat actiune de divort motivand racirea ... (vezi toată discuția)
Mostenire incurcata MirunaM33 MirunaM33 Mama a decedat. Suntem 3frati si tata. Fiecare am primit cate 1/4 din bunurile mamei. Mama avea impreuna cu tata un apartament si impreuna cu fratele ei in ... (vezi toată discuția)