Buna ziua
Imi puteti spune va rog ce implica un contract freelancer.Sotul meu trebuie sa semneze un contract ca freelancer dar nu i s-a spus ce trebuie sa plateasca la stat,cat trebuie sa plateasca.Angajatorul nu este din Romania
Sotul meu a fost angajat in august 2014 de o firma subcontractoare din Austria si distribuit la firma ''.........''ca supervizor.El a fost angajat pe peroada unui proiect din Ghana care ar putea sa dureza 4 ani.Dupa 8 luni cei de la firma ......., fara nici o explicatie, i-au zis ca o sa-l schimbe cu un austriac iar el ,trebuie sa se descurce cu firma subcontractoare.I s-a luat biletul acum la finalul lui Martie sa vina in Romania, fara sa il anunte cineva ce se v-a intampla cu el.Azi a primit de la firma subcontractoare un e-mail in care i se multumeste pentru servicii si ca ramane in baza lor de date.Eu asa ceva nu am mai auzit pana acum.Ce considerati ca trebuie facut?
Va multumesc pt raspuns dar sunt nelamurita.El a lucrat pt angajatorul austriac 8 luni (treizeci si ceva de saptamani) si are 40 de ani.Din ce am inteles nu poate primi somaj in Austria.Poare primi in Romania dar nu stiu daca i se pot aduna si aceste 8 luni deoarece contributia pe aceste luni a fost platita in Austria.Nu stiu daca aceste contributii se pot transfera.
Din Austria.Contractul in primii ani pe care i-a lucrat pt aceasta firma,a fost facut in Romania.Din august 2014 a fost semnat cu aceasta firma subcontractoare in Austria un alt contract pt ca cel din Romania se termina in ianuarie 2015
Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma subcontractoare( ale aceleiasi firme pt care a lucrat in Romania)un contract in Africa dar contributiile fiind platite in Austria.Acum dupa 8 luni de munca in Africa aceasta firma vrea sa aduca un austriac in locul lui iar cu el nu se stie ce se v-a intampla.Daca nu ii fac o alta propunere decenta si isi da demisia,poate lua somaj?. Cum poate proceda?