avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate StoianRadu

Activitate StoianRadu

Am primit răspunsul la ultima petiție de la ARR, si au spus clar ca nu trebuie să apara nici o condamnare înscrisă în cazier. Au mai spus ca nu au cum să ia în considerație hotărârea judecătorească pentru ca nu au în regulament(am trimis atașată hotărârea instanței), si au sugerat să m-a adresez serviciului cazier pentru rectificarea erorii.
Da pentru ca citită așa cum e trecută în cazier, adică , în bază art ...alin...condamna la 10 luni de închisoare,în bază art.84, amâna executarea pedepsei cu o perioadă de probatiune de 2 ani.....așa se văd 2 sentințe, 1 de condamnare la 10 luni de închisoare și una de amanarea aplicării pedepsei.
Tot la incompetență se reduce totul și asta ca în scaunele care ar fi trebuit să stea niște oameni responsabili, conștienți ca de muncă lor țin destinele unor oameni, stau pilele cine știe cui sau verișoara de la țară care a muls vacă până să fie pusă să scrie caziere de ruda ei bine prinsă în sistem.
Mulțumesc !
Nu au nici o lege speciala ,singura conditie este ca solicitantul sa nu fie condamnat ,pentru comiterea unei fapte penale ...de altfel una din conditiile pentru retragerea atestatului este condamnarea penala, conform regulamentului pe care functioneaza institutia .
Regulamentul de functionare al unei institutii care tine de stat, trebuie sa respecte legislatia, nu sa impuna reguli care sunt in contradictie cu drepturile civile .
Multumesc!
Observati ca userul s-a plimbat pe la toate institutiile statului si a primit acelasi raspuns. Chiar credeti ca toti respectivii nu stiu ce vorbesc? (cu atat mai mult cu cat v-am dat si argumentele juridice?) Zic si eu, chiar nu este clara situatia?


Da chiar nu stiu ce vorbesc pentru ca nu interactioneaza cu aceasta sentinta prea des si nu sunt interesati sa studieze, sau mai simplu ,,traim in Romania'' , tara in care nimeni nu e interesat decat de salariu, nu conteaza ca nu presteaza nimic pentru el.
Si inca o dovada e faptul ca, am intrebat un politist si dupa 15 minute de discutii a zis ca daca ei interpreteaza gresit, noi tragem.....


In timpul procesului judecatorul a spus clar ca datorita alcolemiei nu poate da ,,renuntarea la aplicarea pedepsei'' dar va da echivalentul care are in plus o perioada de probatiune in care sa poata intervenii, daca este cazul...si app. traducerea este facuta din limba germana sau franceza in limba romana, probabil de aici si greutatea cu care poate fi inteleasa aceasta lege.
Multumesc!
P.S. Pentru a intelege aceasta instanta trebuie citita integral si vazute toate posibilitatile ce se dau judecatorului si prin care poate intervenii in cadrul instantei....acestea, nu au nici un rost daca instanta ar avea interpretarea dumneavoastra.

trandafir2 a scris:

(caci dorinta userului s-ar fi materializat, dupa cum am zis, in cazul renuntarii, fara probleme)




Aici nu este vorba de dorinta mea ci de un drept civil care ramane neatacat de sentinta instantei de judecata si care conform acesteia poate disparea numai in cei 2 ani de probatiune cu conditia ca eu sa comit alta fapta sau sa am un comportament social deviat care ar duce la anularea ,,amanarii aplicarii pedepsei''. Aceasta pune inculpatul ,(adica eu) pe picior de egalitate in drepturi cu oricare alt cetatean, in plus ca eu am obligatiile ce revin din probatiune.
De exemplu, cei de la circulatie in urma sentintei au pus retroactiv perioada de suspendare, la momentul comiterii faptei, nemaiaplicand alte sanctiuni, si au returnat permisul imediat ce au primit htararea cu sentinta ramasa definitiva.

Multumesc

Tanti care a vb cu mine a vazut hotararea si a zis ca asta o au si ei dar nu are in programul calculatorului termenul de ,,stabileste o pedeapsa de'' . probabil au calculatoare cu pedale :) .
Multumesc frumos !
Patrick_ a scris:





Depinde cum scrie în dispozitivul hotărârii.

Am văzut sentințe penale în care scrie cam așa:
În temeiul art. ... condamnă pe inculpatul ... la o pdeapsă de ...”
Amână aplicarea pedepsei pentru un termen de 2 ani...”


Dar și altele în care judecătorul scrie așa:
În temeiul art. ... stabilește o pedeapsă de ... pentru inculpatul ...”
Amână aplicarea pedepsei pentru un termen de 2 ani...”


După părerea mea varianta a doua este cea corectă, potrivit noului Cod penal.

Cei de la ARR citesc dispozitivul și se conformează. Dacă scrie „condamnă” în sentința penală nu prea au ce să interpreteze.

Multumesc frumos !
Dupe ce am citit mesajul dumneavoastra am deschis si eu ochi....intradevar este trecuta gresit hotararea in cazierul judiciar,adica scrie CONDAMNA si nu STABILESTE O PEDEAPSA asa cum scrie in hotarare.
Am fost azi la Politia Capitalei si am vb cu cei de la cazier...a coborat o Tanti la poarta sa vada ce problema am si dupe ce am vb 15 minute cu ea tot nu intelegea care este diferenta intre ce au scris ei in cazier si ce scrie in hotarare...a zis ca e tot aia A CONDAMNA si a STABIli O PEDEAPSA . In final a zis sa fac o petitie catre conducere ca ea nu are in programul calculatorului termenul de ,,stabileste o pedeapsa'', ci numai pe cel de ,,condamna la''.
Multumesc cu respect inca odata ! :)
trandafir2 a scris:






Userul confunda efectele imediate ale amanarii aplicarii pedepsei cu efectele imediate ale renuntarii la aplicarea pedepsei, neintelegand ca doar efectele definitive ale amanarii aplicarii pedepsei, adica dupa expirarea termenului de supraveghere, ii vor fi complet si definitiv favorabile, in sensul ca persoana sa userul, nu va fi supus niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar decurge din infractiunea savarsita (dar asta abia dupa 2 ani).
Asa incat, raspunsul complet pentru acest topic se afla in primul mesaj pe care l-am scris:
trandafir2 a scris:

Dupa ce trece termenul de supraveghere de 2 ani, nu veti mai fi supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită.





Drepturile civile raman si le am acum in cazul acesta si doar o anulare a amanarii executarii pedepsei pot sa umble la ele .
Diferenta intre renuntarea la aplicacarea pedepsei si amanarea executarii pedepsei sunt acesti 2 ani de probatiune, timp in care instanta se asigura ca daca mai comit o fapta penala sau am un comportament social deviat, poate intervenii pentru anularea amanarii executarii pedepsei. Cei 2 ani de probatiune nu sunt un timp in care sa am nici un drept civil restrictionat , judecatorul avand posibilitatea in cadrul legii de a impune restrictii si obligatii in functie de compatibilitatea pe care o vede in inculpat .... a se citii toata legea

Se face confuzie cu condamnarea cu suspendare si nu este in regula :) .
Se acopera cu asta, dar vor trebui sa adapteze regulamentul dupe ce pird un proces !
Faceti greseala pe care o fac cei de la ARR, Confundati institutia in fata careia raspund ca si cetatean pentru faptele mele. Instanta a hotarat amanarea aplicari pedepsei fara alte interdictii. Probatiunea la care sunt obligat , este pentru instanta care a luat hotararea nu pentru alte institutii ale statului. Cei de la ARR nu au in regulament prevedere decat in cazul condamnarii pentru savarsirea unei fapte penale, iar institutia amanarii aplicarii pedepsei este aparte de condamnare. Drepturile pe care eu le am nu pot fi restrictionate decat daca savarsesc alta fapta penala iar probatiunea este asigurarea instantei ca daca eu savarsesc o fapta penala in acesti 2 ani, o sa primesc si pedeapsa pe care au amanato.
Atestatul TAXI devine nul atunci cand posesorul sau primeste o condamnare pentru o fapta penala.
Sincer si eu am inteles destul de greu despre ce este vorba. :)