avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atestat taxi/amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Atestat taxi/amanarea aplicarii pedepsei

Din cate am citit, amanarea aplicarii pedepsei este aparte de condamnare fiind o institutie care stabileste o pedeapsa si apoi o amana , cu un termen de supraveghere de 2 ani.
Am inscris in cazierul judiciar aceasta amanare de pedeapsa, fara nici un fel de alta interdictie si cu toate acestea nu sunt lasat sa urmez cursurile pentru optinerea atestatului taxi.
Cei de la ARR, in urma a doua petitii trimise de catre mine au dat un raspuns evaziv, la modul general cum ca ,,daca in cazierul judiciar este inscrisa o condamnare pentru o fapta penala, acea persoana nu poate aplica pentru obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi".
Am inscrisa o amanare a aplicarii pedepsei, dar asta nu este condamnare si nu am nici un drept prevazut de Constitutia Romaniei restrictionat.
Ce pot sa fac pentru a putea sa am acces la drepturile de care beneficiez ca cetatean al Romaniei sau carei institutii sa ma adresez ?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
StoianRadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: StoianRadu , utilizator 15:05, 10 Iulie 2015
Dupa ce trece termenul de supraveghere de 2 ani, nu veti mai fi supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită.
Nici acum nu sunt, conform legii...dar ideea e eu ce fac hibernez impreuna cu familia 2 ani, ca facturile vin, rata la banca trebuie platita si altceva nu prea stiu sa fac !
Ce spuneti dvs. ar fi fost valabil daca vi se aplica renuntarea la aplicarea pedepsei, insa in cazul amanarii aplicarii pedepsei este incident termenul de 2 ani, in fond asta este una din deosebirile esentiale intre cele doua institutii, dar nu o sa incerc sa va conving, dvs. considerati cum stiti mai bine. Cat priveste partea a doua a intrebarii, cea cu familia, nu stiu daca va poate da cineva sfaturi, aici.
Nu am auzit pana acum pe nimeni sa bea acum 3 ani si sa fie beat si acum, de altfel in cazul asta cu bautura la volan este mai indicat un control de specialitate in urma caruia sa se decida soarta carnetului si marja de risc, ca persoana in cauza(infractorul) sa repete fapta.
Circumstantele in care sa produs fapta sunt iarasi foarte importante,si gradul de pericol reprezentat de aceasta. La mine este chiar terifiant modul in care 2 ,,militieni''...de circa... au privit impasibili cum am dezaburit masina cum am sters geamurile, farurile si in loc sa intervina ...pentru ca asa cum au scris in procesul verbal ,,mergeam dezechilibrat" ...au mers in spatele masinii mele 300 de metri si apoi pe o straduta intunecata au procedat la prinderea in flagrant a infractorului.
Daca mai mergeam 200 de metri ajungeam in parcare unde lasam masina ...dar prieteni la nevoie se cunosc, ca probabil asta a fost motivul pentru care am fost trimis sa mut masina in alt loc si nu ca venea masina cu bere la prima ora .
Dar nici eu nu o sa incerc sa va conving, dvs. ca asta a fost ghinion, fapta penala sau lucratura ca la carte . :)
Se ajunge la aceias veche problema ...nu avem legi si astea care le avem sunt proaste , iar cele cateva bune importate din alte legislatii sun prea greu de inteles cu mintea romaneasca...si mai rau ca nu are cine sa produca niste legi cum ar trebui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
StoianRadu, utilizator
Faceti greseala pe care o fac cei de la ARR, Confundati institutia in fata careia raspund ca si cetatean pentru faptele mele. Instanta a hotarat amanarea aplicari pedepsei fara alte interdictii. Probatiunea la care sunt obligat , este pentru instanta care a luat hotararea nu pentru alte institutii ale statului. Cei de la ARR nu au in regulament prevedere decat in cazul condamnarii pentru savarsirea unei fapte penale, iar institutia amanarii aplicarii pedepsei este aparte de condamnare. Drepturile pe care eu le am nu pot fi restrictionate decat daca savarsesc alta fapta penala iar probatiunea este asigurarea instantei ca daca eu savarsesc o fapta penala in acesti 2 ani, o sa primesc si pedeapsa pe care au amanato.
Atestatul TAXI devine nul atunci cand posesorul sau primeste o condamnare pentru o fapta penala.
Sincer si eu am inteles destul de greu despre ce este vorba. :)

Alte discuții în legătură

Cazier balan1978 balan1978 Daca nu imi apare nimic in cazier.. dar am avut o infractiune acum 4 ani ma poate afecta aceasta la un procesc penal .. sau inseamna ca am fost reabilitat de ... (vezi toată discuția)
Arr incalca drepturile civile ? StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicãrii pedepsei vs. mențiuni în cazierul judiciar boby_yoghi boby_yoghi In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an ... (vezi toată discuția)