Ce posibilitati exista sa amani temporar sau definitiv executarea silita (prima casa) avand in vedere ca am ramas fara loc de munca, (doar sotul munceste) si avem si un copil de numai 2 luni? Avem sanse sa ne intelegem cu ANAF-ul la o esalonare de plata, pentru a nu ramane in strada?
Buna seara,
In anul 2010 an contractat un credit Prima Casa cu banca Millennium Bank.
Timp de 4 ani nu am avut probleme in a achita rata, dar anul trecut am ramas insarcinata si am intampinat probleme financiare.
In clipa de fata, banca a decis sa trimita dosarul la Fondul de Garantare. Tin sa mentionez ca singura notificare a bancii a fost un SMS in data de 4 februarie, nu am primit nici un fel de recomandata/confirmare primire, mail, asa cum este stipulat in contract. De asemenea, in contract se precizeaza ca trebuie sa treaca 15 zile pentru ca banca sa renunte la scadentar. In data de 18.02.2015, in decursul celor 15 zile de la asa-zisa notificare am achitat suma de 330 Euro, banca retinandu-i, deja creditul nu mai avea scadentar (rate).
Am facul contestatie la Fondul de Garantare, precum si solicitare bancii sa revina la scadentar si am solicitat si o copie dupa dosarul inaintat fondului. Nu am primit nici un raspuns de 2 saptamani.
Va rog sa-mi spune-ti ce pot face avand in vedere ca dosarul este la Fondul de Garantare si nu am vrea sa ramanem fara casa cu un copil de 2 luni.Tin sa precizez ca la momentul sms-ului aveam 1 rata intarziere ulterior platita.
Va multumesc