avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate ppnashu

Activitate ppnashu

Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Ma refeream la

Codul muncii
Art. 11
Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub
nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.

Renunt la "abuziva" . Exista in contract clauze care contin "drepturi sub
nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă." .
In formularea mea: "este platit doar daca atrage contracte cu terti, daca nu, nu. " la asta se referea, scuze daca nu am fost destul de explicit sau am folosit termeni nepotriviti.
Un angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, la o institutie de stat, are in contract o clauza care spune ca este platit doar daca atrage contracte cu terti, daca nu, nu.

Ce poate sa faca salariatul angajat cu contract individual de munca pe
perioada nedeterminata (cu o clauza abuziva), si ce risca:

1. Poate sa dea in judecata angajatorul si sa-si recupereze platile pe
lunile pe care nu a primit salariu din cauza clauzei? |Angajatorul poate
sa-l dea afara?

2. Ramane angajat si se intra in legalitate, angajatorul platind cel putin
salariul minim?

3. 2. Ramane angajat si se intra in legalitate, angajatorul platind cel putin
salariul minim si salariile neplatite?

4. Poate fi anulat contractul pe motiv ca contractul a avut clauze ilegale
(desi ilegalitatea a fost a angajatorului)? Altfel spus angajatul ramane pe drumuri.

5 ...

Va multumesc.
Răspuns la discuția Admitere master
Admiterea la master se face pe baza unui examen. Intrebarea era daca se pot pune conditii suplimentare pentru a participa la examenul de admitere, sau examenul de admitere selecteaza pe cei care intra la master. Nu este acelasi lucru.
Discuție Admitere master
Poate o universitate sa puna conditii suplimentare la inscrierea pentru examenul de admitere la studiile de master (altele decat ca acel candidat sa fi termninat un ciclu de licenta si sa aiba diploma)?

Este vorba de masterat in limba romana iar ca si conditii: certificat de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala.