Buna ziua . As vrea sa stiu ce inseamna in termeni uzuali " rezidenta fiscala " deoarece am citit un articol in care cetatenii romani plecati la munca in strainatate , va trebui sa plateasca statului roman impozit pe veniturile realizate in afara tarii ( desi nu stiu daca este legal , ei deja platesc impozite in tara respectiva ) daca nu depun o cerere in care renunta la rezidenta fiscala in Romania . Este echivalent cumva cu renuntarea la cetatenia romana ? Fiica mea este plecata si as vrea sa stiu la ce se poate astepta si ce trebuie sa faca pentru a nu avea surprize neplacute in tara .
Buna ziua . .Sunt persoana cu handicap accentuat pentru hipoacuzie . Am permis de conducere categ. B din 1994 pe cand nu era asa pronuntat ca acum . Vreau sa inscriu cu facilitatile persoanelor cu handicap , o masina adusa din Germania dar mi-e teama ca mi-ar putea fi anulat permisul . Mentionez ca aud zgomotele ( implicit sirenele masinilor de interventie ) iar cu proteza auditiva este chiar si mai bine . As vrea sa stiu daca acest tip de handicap contravine cu legislatia privind permisul de conducere , sau cum pot face dovada ca nu sunt un pericol pe drumurile publice , deoarece imi place sa conduc , sunt atenta ,ma descurc excelent la volan , si personal , mi se pare un motiv stupid de a nu putea avea permis .