Buna ziua . .Sunt persoana cu handicap accentuat pentru hipoacuzie . Am permis de conducere categ. B din 1994 pe cand nu era asa pronuntat ca acum . Vreau sa inscriu cu facilitatile persoanelor cu handicap , o masina adusa din Germania dar mi-e teama ca mi-ar putea fi anulat permisul . Mentionez ca aud zgomotele ( implicit sirenele masinilor de interventie ) iar cu proteza auditiva este chiar si mai bine . As vrea sa stiu daca acest tip de handicap contravine cu legislatia privind permisul de conducere , sau cum pot face dovada ca nu sunt un pericol pe drumurile publice , deoarece imi place sa conduc , sunt atenta ,ma descurc excelent la volan , si personal , mi se pare un motiv stupid de a nu putea avea permis .
La art.3 al(1) din oug nr. 9/2013 se prevede ca sunt exceptate de la plata timbrului de mediu autovehiculele:
.................................................................................................................................................. special modificate pentru a fi conduse de persoanele cu handicap, dar şi pentru a prelua şi transporta persoane cu handicap grav sau accentuat;
Adresati-va rar-ului, ei dau ,,viza" prin care certifica daca autoturismul este modificat pt. a corespunde handicapului persoanei respective.
D-voastra probabil ce va vor cere sa montati o instalatie de sonorizare de vreo 1000 de W, cu microfoane care sa capteze din mediul ambiant.
Taxa de mediu
datcumitica
Buna ziua,
Sunt o persoana cu handicap accentuat psihologic decizie „nereviziubila„si mai multe afectiuni care îmi fac probleme la deplasare.Sunt si ... (vezi toată discuția)