avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

Buna ziua . .Sunt persoana cu handicap accentuat pentru hipoacuzie . Am permis de conducere categ. B din 1994 pe cand nu era asa pronuntat ca acum . Vreau sa inscriu cu facilitatile persoanelor cu handicap , o masina adusa din Germania dar mi-e teama ca mi-ar putea fi anulat permisul . Mentionez ca aud zgomotele ( implicit sirenele masinilor de interventie ) iar cu proteza auditiva este chiar si mai bine . As vrea sa stiu daca acest tip de handicap contravine cu legislatia privind permisul de conducere , sau cum pot face dovada ca nu sunt un pericol pe drumurile publice , deoarece imi place sa conduc , sunt atenta ,ma descurc excelent la volan , si personal , mi se pare un motiv stupid de a nu putea avea permis .
Cel mai recent răspuns: ioanapaltanea , utilizator 22:23, 11 Martie 2015
La art.3 al(1) din oug nr. 9/2013 se prevede ca sunt exceptate de la plata timbrului de mediu autovehiculele:
..................................................................................................................................................
special modificate pentru a fi conduse de persoanele cu handicap, dar şi pentru a prelua şi transporta persoane cu handicap grav sau accentuat;

Adresati-va rar-ului, ei dau ,,viza" prin care certifica daca autoturismul este modificat pt. a corespunde handicapului persoanei respective.
D-voastra probabil ce va vor cere sa montati o instalatie de sonorizare de vreo 1000 de W, cu microfoane care sa capteze din mediul ambiant.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
DlGoe, utilizator
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de mediu vlad10bm vlad10bm Intr un comunicat de pe site ul dumneavostra am vazut ca sunt niste exceptii in platirea taxei de timbru, mai exact : \\" in scopul preluarii si transportarii ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu datcumitica datcumitica Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap accentuat psihologic decizie „nereviziubila„si mai multe afectiuni care îmi fac probleme la deplasare.Sunt si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)