avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxa de mediu

Intr un comunicat de pe site ul dumneavostra am vazut ca sunt niste exceptii in platirea taxei de timbru, mai exact : " in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat" . Stie cineva care sunt conditiile care trebuiesc a fi indeplinite pt aceasta exceptie ! ?

aici este comunicatul www.avocatnet.ro/content/art...
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 07:46, 28 Martie 2015
Corecta observatia d-voastra!
Voia o doamna sa inmatriculeze fara plata timbrului de mediu, handicapul doamnei: o hipoacuzie avansata, era aproape surda! Pt. a ,,compensa" handicapul cred ca i-ar cere RAR-ul sa monteze un sistem de sonorizare de minim 1000W... Glumesc, dar nu prea tare!
Adresati-va RAR-ului, ei ,,decid" cand/daca autoturismul este OK pt. handicapul pe care il invocati.
Cei mai avantajati (Doamne, iarta-ma!) sunt cei care au amputat piciorul stang in treimea inferioara. Pot conduce fara nicio problema autoturisme cu cutie de schimbare a vitezelor automata.
Am intalnit situatii in care costul ,,modificarilor" depasea nu timbrul de mediu, depasea pretul masinii!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere ioanapaltanea ioanapaltanea Buna ziua . .Sunt persoana cu handicap accentuat pentru hipoacuzie . Am permis de conducere categ. B din 1994 pe cand nu era asa pronuntat ca acum . Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa pentru persoane cu handicap corsi corsi am o fetita cu handicap accentuat si vreau sa inmatriculez o masina pe numele ei fara taxa. Handicapul ei nu necesita nici un fel de modificare adusa masinii ... (vezi toată discuția)