avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate snoopycello1

Activitate snoopycello1

Răspuns la discuția Stagiu avocati
Prin urmare, daca nu incep stagiul cel tarziu dupa 2 ani de la primirea in profesie, voi fi exclus?
Discuție Stagiu avocati
Buna ziua, in conditiile in care sunt primit in profesie, care e perioada in care pot efectua cei 2 ani de stagiu, in urma carora sa imi dau definitivatul? De pilda, daca nu ma angajez si nu inchei un contract de colaborare cu un avocat timp de 3 ani, pot incepe atunci stagiul?
Foarte multumesc. O zi buna
Va multumesc pentru raspuns. Totusi as fi interesat daca exista vreo reglementare cu caracter general care sa indice niste repere (fie ea hotarare a Guvernului sau lege, norma, standard ocupational etc.) sau daca din experienta imi puteti spune ca un macaragiu care manevreaza placi de beton intra sau nu in cateogria lucratorilor de acest fel.
Buna ziua,
sunt nelamurit in privinta semnificatiei sintagmei
locuri de muncă grele, vătămătoare sau periculoase
din art. 13, Codul Muncii. Ar putea fi considerat astfel, de pilda, un macaragiu care manevreaza placi de beton? Va multumesc

Art. 13. [capacitatea juridică a salariatului]
(1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.
(3) Încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă.
(4) Încadrarea în muncă a persoanelor puse sub interdicţie judecătorească este interzisă.
(5) Încadrarea în muncă în locuri de muncă grele, vătămătoare sau periculoase se poate face după împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncă se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.