avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaET

Activitate MihaelaET

Se poate sa emit factura cu o data, taiand ulterior chitanta in alta data...ca si cand as fi vandut marfa cu plata la termen? Evitand astfel necesitatea bonului fiscal...?
Buna seara!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am deschis de curand n magazin online cu hainute aduse din spatiul intracomunitar. Codul CAEN sub care imi desfasor activitatea este 4791; nu am casa de marcat. Am voie sa tai chitanta (pt coletele expediate am chitantele de la firma de curierat) pt produsele pe care le cumpar eu sau cei apropiati? Ar fi ilar sa imi trimit colet doar ca sa am chitanta emisa de comis voiajor cum am gasit in lege.
Ma puteti ajuta? Am luat hainute pentru fetita mea (nu m-am putut abtine) si acum nu stiu sub ce forma sa pun banii. Si am si prietene care vor sa cumpere si stau in aceeasi localitate cu mine...
Multumesc!
Buna seara!
As dori sa stiu pentru o achizitie intracomunitara de 10.000 lei de catre o soc com platitoare de tva ce TVA trebuie sa platesc? Marfa a fost achizitionata fara TVA.
Trebuie platit TVA ul pentru marfa achizitionata (24%) si TVA ul ca diferenta dintre val marfii vandute si val de achizitie?

Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am un magazin care are doua puncte de lucru in aceeasi localitate. Marfa o primesc la un punct de lucru si ii fac nir. De aici duceam marfa la cel de-al doilea punct de lucru pe baza de aviz, marfa trecuta cu pretul de vanzare de la raft. Este gresit? Trebuie sa ii fac si nir? Mai am nevoie si de alte registre la cel de-al doilea punct de lucru?
Am tot cautat in subiectele anterioare dar din pacate nu m-am dumirit :(.
Multumesc frumos!

Mda....sa ne traiasca cei care ne conduc si ordonantele date sa ii ajute, ca legile pentru muritorii de rand ei oricum nu le respecta.
Nu stiu de unde ar trebui sa incep si ce trebuie facut mai exact, pentru ca ar tb sa existe o organizatie si pt imm uri sa reusim sa ne organizam cumva. In situatia actual ar trebuie ori sa iesim in strada ori sa inchidem in masa si sa trimitem salariatii in somaj. Nu este normal intr-un stat european in care ar trebui respectate drepturile omului sa poti sa sactionezi pe cineva fara ca acesta sa aibe dreptul de a se apara. Sa inchizi pe capete societati pt plusuri sau minusuri de casa minore poate pt vanzarile avute fara sa iti pese de cati salariati are sau cati bani a cotizat statului luna de luna. Pt ca noi, astia mici, avem grija sa nu treaca data limita pt ane plati darile catre stat. Si institutiile statului ne acuza de evaziune fiscala pt cativa lei poate.

Multumesc frumos pt raspuns!
Buna ziua!
As dori sa stiu si eu daca exista vreo posibilitate legala sa justific plusul de casa (rezultat din restul pe care clientii nu il iau). Avand in vedere nebunia creata in prezent de organele de control si faptul ca multor societati li s-au suspendat activitatea pentru diferente mici gasite in casa de marcat.
O parte importanta din vanzarea zilnica este data de podusele care tb cantarite (mezeluri, legume-fructe, congelate de pui, de porc, etc.). Oricum ai face suma de plata rezultata este cu cativa banuti in coada. Marea majoritate a clientilor bineinteles ca nu isi iau restul reprezentat de acei cativa banuti. Iar o evidenta clara a banutilor ramasi e greu de tinut, mai ales daca este aglomerat.
Nu exista nici o lege de partea comerciantilor in acest sens? Mi se pare aberant sa te trezesti cu activitatea suspendata pentru 12 lei plus de casa (stiu caz de societate inchisa pt o luna pt 12 lei plus).

Multumesc frumos!
Pai am intrebat dar mi-au raspuns ca nu s-a aprobat legea si ca inca nu se stie, dorind sa isi vanda probabil casele de marcat din stoc. Ulterior am gasit ca legea ar fi fost aprobata si publicata in MO, dar nu am gasit normele de aplicabilitate.
Buna ziua,
As dori sa mai achizitionez o casa de marcat, dar am auzit ca din 2016 vor fi obligatorii cele cu jurnal electronic. Sunt aceleasi case de marcat doar ca nu va mai fi nevoie de rola jurnal sau vor aparea alte case de marcat? Am observat ca marea majoritate a caselor de marcat sunt la reducere. Sa fie acesta motivul ca de la anul nu se vor mai comercializa?
Multumesc!
Buna ziua,
Am un magazin alimentar unde este si sediul social si doresc deschiderea unui punct de lucru in aceeasi localitate, doar ca mult mai mic, gen magazinas de cartier. Cum pot face sa duc marfa de la magazinul existentla punctul de lucru nou infiintat. Este nevoie sa fac facturi direct pt punctul de lucru?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Domeniu de activitate firma
Multumesc pt raspunsuri!
Imi trebuie si casa de marcat chiar daca livrez prin curierat/posta?