Buna ziua,
In vederea obtinerii unor informatii vitale pentru mine, in ceea ce priveste indemnizatia de maternitate, va prezint pe scurt istoricul meu.
Numele meu este Manea Anca, CNP 2860215374520, cu domiciliul in Vaslui, str. Libertatii, bloc 323, sc. D, ap. 9, etaj II.
Sunt absolventa de master promotia 2011 a Facultatii de Constructii si Instalatii Iasi din cadrul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi".
Dupa absolvirea facultatii am lucrat in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri la diverse firme din Romania pana in mai 2015.
Incepand cu data de 2 iulie 2015 am lucrat in acelasi domeniu dar pe teritoriul Republicii Moldova la firma OHL ZS MO. In Republica Moldova am primit odata cu toate documentele de munca un nou cod personal (nr. de identificare) respectiv 2015800750985 si un cod personal de asigurari sociale CPAS 91112625726.
Mentionez ca am avut toate documentele necesare pentru a lucra legal, cu contract de munca si permis de sedere in Republica Moldova.
In data de 02.01.2017 am incheiat contractul de munca din Republica Moldova, prin acordul scris al partilor si am revenit in tara unde si pana la data actuala nu sunt angajata in cadrul niciunei societati.
In jurul datei de 15.01.2017 am aflat faptul ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc, daca totul decurge normal, in luna august 2017.
Tinand cont de situatia mea as dori sa stiu de ce documente si de la ce institutii din Republica Moldova am nevoie, respectiv la ce institutii locale din Romania trebuie sa le prezint si ce formulare trebuie sa completez pentru a putea beneficia de la statul roman de indemnizatie de maternitate.
Mentionez ca solicit aceste informatii in baza acordului dintre Republica Moldova si Romania in domeniul securitatii sociale, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010, document pe care il regasiti in atasamentul acestui e-mail.
La incetarea contractului in Republica Moldova am primit atat carnetul de munca cat si " Anexa nr. 5 la Regulamentul cu privire la retinerea impozitului pe venit din salariu si din alte plati efectuate de catre patron in folosul angajatului, precum si din platile achitate in folosul persoanelor fizice care nu practica activitate de intreprinzator pentru serviciiile prestate si/sau efectuarea de lucrari" pentru anul 2015 respectiv 2016.
Aceasta este pe scurt situatia mea, daca mai sunt necesare alte informatii sau documente va rog respectuos sa mi le solicitati la adresa de mail anca_manea86@yahoo.com sau la nr. de telefon 0741944172.
Mentionez de asemenea faptul ca pe perioada sederii in Republica Moldova sotul meu a platit personal contributia de sanatate, lunar la ANAF, iar eu am fost coasigurat. Iar in momentul de fata el munceste si eu sunt coasigurat. Am dori sa stim ce fel de indemnizatii putem primi si de la ce institutii.
Va multumesc anticipat pentru interesul acordat.
O zi buna!