avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recunoastere in Romania a veniturilor realizate in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recunoastere in Romania a veniturilor realizate in Republica Moldova

As dori sa stiu ce sanse am ca sa imi fie recunoscute veniturile realizate in Republica Moldova pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil in Romania.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 18 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveti sanse pentru asa ceva ... numai cele din statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state care aplică prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.
Din cate am discutat si eu cu cativa reprezentanti ai auroritatilor romane nu am sanse insa am gasit un acord intre Romania si Republica Moldova in care este mentionata o asa numita "indemnizatie de maternitate " iar cei de la Casa de sanatate si cei de la Ajpis ma trimut dintr-o parte in alta necunoscand acest document.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acordul dintre Romania si Republica Moldova in domeniul securitatii sociale se refera la indemnizatia de maternitate, nu si la indemnizatia CCC
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil parvuelena83 parvuelena83 Buna ziua. sunt insarcinata si nu am lucrate decat 3 luni in Romania, inainte de asta am fost angajata in R. Moldova. o sa beneficiez de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de ingrijire a copilului Marenush09 Marenush09 Buna, Am și eu o întrebare. Care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de indemnizația de îngrijire a copilului în sitiația de mai jos Mama ... (vezi toată discuția)