avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. sunt insarcinata si nu am lucrate decat 3 luni in Romania, inainte de asta am fost angajata in R. Moldova. o sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului sau nu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: parvuelena83 , utilizator 09:00, 1 Aprilie 2014
1. - Intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnziatia pentru concediu crestere copil.
- Intrebarea o puteti pune si pe e-mail.

2. - Republica Moldova nu face parte din UE si nu cunosc daca ea aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala.
- AJPIS stie insa si o sa va raspunda.

Prevederile Regulamentelor indicate de colegul nostru nu sunt aplicabile Republicii Moldova. Regulamentul (CE) nr. 883/2004 intrat în vigoare de la 1 mai 2010 se aplică numai la nivelul UE.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere in romania a veniturilor realizate in republica moldova Maria_Vasluianu Maria_Vasluianu As dori sa stiu ce sanse am ca sa imi fie recunoscute veniturile realizate in Republica Moldova pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani cristina23bita cristina23bita sunt insarcinata si lucrez in strainatate pana in mai cand imi expira contractul de munca.Din luna mai o sa lucrez in romania iar data nasterii e pe ... (vezi toată discuția)