avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate l8forcoffe

Activitate l8forcoffe

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ionut si "femeia de pe lacul Morii" au fost amandoi atacati si ucisi de caini de lupta, cu stapan, nicidecum de "haite de maidanezi" dar e mai comod pentru autoritati sa arunce vina pe maidanezi decat sa deranjeze crima organizata, iar din pacate multi oameni au ascultat doar senzationalul si au ignorat stirile (foarte putine ce-i drept) in care experti au explicat clar ca ranile respective nu aveau cum sa fie facute decat de caini care sunt antrenati special pentru lupta pana la moarte.

hotumattua a scris:

Există o lege: legea bunului simț. Dacă scoți câinele tău la plimbare trebuie să poarte botniță, a decis legiuitorul, fiindcă altfel poate fi un pericol pentru ceilalți. Dvs., prin ceea ce faceți, mențineți un pericol permanent pentru alții, favorizând răspândirea câinilor fără stăpân. Câinii dvs. "blânzi", devin deodată, după o lege de ei știută, câinii care au omorât-o pe femeia aceea care făcea jogging la Lacul Morii, sau pe Ionuț, neglijat de bunica aceea iresponsabilă.
Mă mir că mai poate apărea o astfel de discuție aici. Sper ca polițiștii să-și facă datoria cât mai repede.




In legea 205/2004 la articolul 6 aliniatul 2,f se mentioneaza ca "abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului;" intra la cruzime fata de animale, care constituie contraventie - articolul 26, 1.b. [ link extern ] .
Nu sunt avocat dar inteleg ca daca alungi un animal a carui existenta depinde de faptul ca un om ii da o coaja de paine, savarsesti o contraventie. Eu pe aceasta lege ma bazez cand hranesc animalele nimanui cand ma intalnesc cu ele.

Cat despre discutia de a nu face mizerie pe strada sau de a umple padurile de gunoaie - perfect de acord, de aceea am farfurii de hartie biodegradabile (pentru apa si cateodata mancare) ori pun mancarea direct in iarba. Imposibil sa afectez mediul sau sa se "urateasca" mai ales ca sarmanii caini (si pisici) ling orice farama de mancare primita iar farfuria se topeste in timp ce bea animalutul apa din ea ;)


Utilizatir_MP a scris:

Sa fim serioși, vis-a-vis de "gândirea Statului" referitoare la caini! Gabditi-va cati caini au fost eutanasiati până acum, fiind cea mai la îndemână metoda de a închide gura poporului....
Dar, tot nu stiu, exista sau nu o lege cu interzicerea hranirii cainilor acestia?



Acum cateva luni am contactat un avocat pentru o speta similara, unul din paritnti (nu al meu) decedat inainte sa se faca succesiunea dupa bunici. Daca succesiunea dupa bunici nu a fost dezbatuta cat timp tatal era in viata mama nu are dreptul la nimic din ce a apartinut bunicilor.
Mama are dreptul doar la 50% (partea ei) din bunurile comune din timpul casatoriei + 25% din bunurile proprii ale tatalui (50% din bunuri comune + bunurile lui care nu fac parte din bunurile comune); restul de 75% din bunurile proprii ale tatalui (50% din averea comuna cu mama + ce ar mai fi avut el ca bun propriu, de ex drepturi de autor sau bunuri dobandite in urma dezbaterii mostenirii) iti revin tie.

Daca tatal ar fi apucat sa dezbata succesiunea in timpul vietii sale atunci "averea" mostenita de el de la bunici ar fi facut parte din bunurile lui proprii si mama ta ar fi mostenit 25% si din aceea iar tu tot 75% din bunurile lui proprii.

Din ce am inteles de la avocat ,avand in vedere ca succesiunea dupa bunici nu a fost dezbatuta cat tatal tau era in viata, dreptul succesoral se transfera asupra copiilor (in cazul acesta tu) iar succesiunile trebuie dezbatute separat.
Una pentru bunicul unde mostenitori sunteti tu si unchiul, si alta pentru tata unde mostenitori sunteti tu si mama ta.

Pe foarte scurt: mama ta nu are ce sa semneze ca renunta la mostenirea dupa bunici pentru ca ea nu e urmasa a bunicilor paterni si nici nu are dreptul la nimic de acolo.

Te sfatuiesc sa apelezi la un notar sau la un avocat pentru o consultanta. Pretul nu este mare (eu am dat 300 lei in Bucuresti pentru 1 ora jumate) si acolo vei primi lamuriri clare. Poti sa il lasi pe unchiul sa aleaga si sa mergeti impreuna ca sa aibe incredere ca ceea ce va spune avocatul e adevarat. Ofera-te sa platesti tu :)