avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Sorinelol

Activitate Sorinelol

Buna ziua,

Tatăl meu care a decedat recent, avea un credit de nevoi personale cu asigurare la BCR.
După deces am pus la dispoziție asiguratorului toate actele necesare însă acesta a refuzat plata poliței de asigurare.
Tatăl meu suferea de o boală cronică preexistenta, și anume diabet, boala despre care asiguratorul a fost informat în momentul semnării contractului într-o anexă stampilata și semnată.
Răspunsul acestuia a fost că nu a fost informat în legătură cu nicio boala preexistentă, deși presupun că ar trebui ca și acesta ar trebui să dețină o copie a contractului. In același răspuns asiguratorul mai spunea faptul că oricum nu ar putea despăgubi datorita condiției preexistente.
Întrebarea mea este următoarea..de ce a mai acceptat asiguratorul sa încheie polița deși știa de boala tatălui meu, și existența riscului ca decesul sa survină din cauza acestei boli, exista vreo șansă să fie acționat în instanță?
*Printre cauzele decesului se află și diabet zaharat tip 2

Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Am o problema cu cardul
Parintii nu sunt despartiti, banii aia, defapt cardul este de la firma unde fac eu practica, practic este ca un salariu, cardul este pe numele meu doar ca ea si-a dat semnatura fiindca nu sunt inca major si vreau sa merg sa il declar pierdut deoarece pana la majorat o sa raman fara bani pe el.
Salutare tuturor! Am o mare problema cu cardul meu. Acum un an mi-am facut un card la banca Raiffeisen dar fiindca nu am 18 ani a trebuit sa merg cu un parinte.
Pana aici toate bune, am fost cu mama, am semnat, am primit cardul, au intrat banii. Problema mea este ca mama este cam dificila, ca sa spun frumos si mi-a luat cardul cu tot cu codul PIN. Mi-a spus ca si ea are nevoie de bani, chit ca nu munceste (gandire de om normal) si asa s-a gandit sa imi ia banii mei. Vreau sa va intreb, credeti ca pot merge la banca cu tata, sa declar cardul pierdut si sa imi fac altul ? fiindca de la mama nu o sa il mai vad.
Va rog tratati intrebarea cu seriozitate si va multumesc pentru ajutor! Scuzati categoria daca este cazul.