avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Tatăl meu care a decedat recent, avea un ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Tatăl meu care a decedat recent, avea un credit de ...

Buna ziua,

Tatăl meu care a decedat recent, avea un credit de nevoi personale cu asigurare la BCR.
După deces am pus la dispoziție asiguratorului toate actele necesare însă acesta a refuzat plata poliței de asigurare.
Tatăl meu suferea de o boală cronică preexistenta, și anume diabet, boala despre care asiguratorul a fost informat în momentul semnării contractului într-o anexă stampilata și semnată.
Răspunsul acestuia a fost că nu a fost informat în legătură cu nicio boala preexistentă, deși presupun că ar trebui ca și acesta ar trebui să dețină o copie a contractului. In același răspuns asiguratorul mai spunea faptul că oricum nu ar putea despăgubi datorita condiției preexistente.
Întrebarea mea este următoarea..de ce a mai acceptat asiguratorul sa încheie polița deși știa de boala tatălui meu, și existența riscului ca decesul sa survină din cauza acestei boli, exista vreo șansă să fie acționat în instanță?
*Printre cauzele decesului se află și diabet zaharat tip 2

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 30 August 2022
Daca ziceti ca aveti dovada ca stia, de boala, aveți șanse mari sa castigati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de deces din imbolnavire sau accident doryna3012 doryna3012 care sunt bolile care nu sunt prevazute in acest tip de polita? daca asiguratorul nu iti acorda despagubirea ce ar trebui sa faci in cazul aceste polite de ... (vezi toată discuția)