avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o problema cu cardul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o problema cu cardul

Salutare tuturor! Am o mare problema cu cardul meu. Acum un an mi-am facut un card la banca Raiffeisen dar fiindca nu am 18 ani a trebuit sa merg cu un parinte.
Pana aici toate bune, am fost cu mama, am semnat, am primit cardul, au intrat banii. Problema mea este ca mama este cam dificila, ca sa spun frumos si mi-a luat cardul cu tot cu codul PIN. Mi-a spus ca si ea are nevoie de bani, chit ca nu munceste (gandire de om normal) si asa s-a gandit sa imi ia banii mei. Vreau sa va intreb, credeti ca pot merge la banca cu tata, sa declar cardul pierdut si sa imi fac altul ? fiindca de la mama nu o sa il mai vad.
Va rog tratati intrebarea cu seriozitate si va multumesc pentru ajutor! Scuzati categoria daca este cazul.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 19:50, 15 Martie 2015
( imi pare o problema cu mama , nu cu cardul )
Banii tai sunt banii de la tata, pensie de intretinere ? Atunci ai ghinion, pana la 18 ani , mama ii administreaza, aia nu sunt banii tai de buzunar, ci pt intretinerea ta- bani de mancare, imbracaminte etc.
Cum si mama iti datoreaza intretinere , nu sa se intretina si ea din banii din pesnia de la tata, te poti muta la tata si cere pensie de la mama.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Parintii nu sunt despartiti, banii aia, defapt cardul este de la firma unde fac eu practica, practic este ca un salariu, cardul este pe numele meu doar ca ea si-a dat semnatura fiindca nu sunt inca major si vreau sa merg sa il declar pierdut deoarece pana la majorat o sa raman fara bani pe el.
Fa-ti alt card cu ajutorul tatatlui si solicita de la firma virarea salariului in acel cont.
E mult mai usor sa-l declare pierdut asa cum se gandea. Il declara pierdut, isi face altul cu ajutorul tatalui si nu mai are de implicat si firma la care face practica pentru alt cont, cardul nou se face pe contul vechi.

Poti sa suni sa-l declari pierdut cat mai repede sa nu apuce mama ta sa scoata banutii si ulterior iti faci altul. Poti sa scoti banii de la banca direct, asa nu mai ai nevoie de card si tio-i da tie personal daca mergi cu buletinul.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere - major - metoda plata denissapili99 denissapili99 Buna ziua. Acum un an mama a avut un proces cu tatal meu pentru majorarea pensiei de intretinere, iar anul acesta am devenit majora, insa am facut dovada cum ... (vezi toată discuția)
Probleme la banca !!! alexino alexino Buna ziua, ma numesc Alexino sunt utilizator nou, am aflat de acest site de la un prieten si am o problema! Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu idei, ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari creante MariusTN MariusTN Buna, am si eu o problema, speram sa pot primi un sfat pe acest forum. Situatia este urmatoarea: parintii mei sunt amandoi decedatii, iar mama mea, cea care a ... (vezi toată discuția)