avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate enai

Activitate enai

Teoretic, da...totul e verbal, nu e nimic in scris. Nu a fost prima data cand am facut eu sau altcineva asta, dar acum nu stiu de ce...mi se cauta nod in papura. In urma unui interviu, am fost acceptat pentru un alt post in cadrul acestei firme (alt departament)si trebuie sa astept pana la finalul luii pana sa pot face schimbarea. Mai precis, pot fi concediat sau altceva care mi`ar putea afecta aceasta avansare?
Va salut ! Am nevoie de niste sfaturi.
Am primit o invitatie de la angajator pentru a participa la o intalnire - cercetare disciplinara...pentru a da anumite explicatii.

La locul de munca, programul de lucru este de L-V, 09:00-18:00 + norma. Traind in romania, bineinteles ni se cere sa venim si sambata de sambata ,fara nici un beneficiu ( liber in alta zi sau cel putin plata suplimentara). Intr-una din aceste sambete, dupa ce mi-am indeplinit norma si inca ceva peste acea norma, am plecat acasa mai devreme.

Acum am primit aceasta invitatie in care se specifica ca am incalcat codul muncii, contractul, etc.

Vreau sa stiu cat de legala este aceasta actiune a lor, tinand cont ca in contract nu se specifica sambata ca zi de lucru si eu mi`am facut targetul in acea zi.

Apreciez orice sfat, multumesc.
Din pacate, nu am avut nici un martor cu mine...
Iar masina careia sa zicem ca nu i-am acordat prioritate era chiar duba de politie.
Eu unul ma consider nevinovat pentru ca tehnic nu am gresit cu nimic. Am sa-mi incerc norocul totusi...nu am nimic de pierdut si totul de castigat, tinand cont ca serviciul meu depinde de permis. Pe viitor am sa stau 10 min in intersectie pana trec ei cu 5 km/h, macar asa nu au ce sa mai comenteze....militia romana.
Va salut!

Am fost implicat in urmatoarea situatie.

Ma apropiam de o intersectie in care aveam indicatorul STOP. In fata mea, o alta masina era oprita pentru a ceda trecerea, iar in momentul in care a plecat, imediat am plecat si eu (eram bara la bara).

Amandoi am virat stanga, iar abia dupa ce am efectuat virajul, observ ca din stanga mea venea o duba...echipaj D.P.I.R, care era la aprox. 30 m de intersectie. Am observat cu coada ochiului cum au accelerat (ei patrulau la viteza mica, cum fac deobicei) si in final au aprins girofarurile si m-au oprit.

Din duba, coboara 5 "mascati" si 1 agent care imi cere actele, pleaca la masina si ma lasa in compania celor 5 care m-au perchezitionat din cap pana-n picioare, masina scotocita si m-au supus la un chestionar de zici ca eram cel mai mare infractor. Dupa ce au terminat, au chemat intariri...un alt echipaj care a venit cu fiola sa-mi testeze alcoolemia, care supriza, a iesti 0.00.

La final, vine si agentul cu actele mele si mapa cu P.V-ul. Il rog sa-mi citeasca ce a scris sa ma asigur ca nu a scris prostii, apoi ii semnez.
Mentionez ca in momentul in care am semnat, rubrica "Alte mentiuni/obiectiuni" era goala si abia dupa ce am semnat, agentul a luat mapa si a scris ca recunosc fapta si ca nu am obiectiuni...fapt ce nu mi se pare in regula.

Sincer, recunosc ca am fost cam grabit, dar din cate stiu, neacordare de prioritate inseamna sa obligi pe cel ce are prioritate sa-si modifice directia, viteza, etc....iar in cazul meu nu se aplica.

Acum as dori sa stiu cam ce sanse am de castig.

Astept raspunsurile voastre.
Multumesc anticipat.